≡ Menu

5 Lucruri esențiale pentru această vară

Ziua se lungește și temperatura crește. Mai avem puțin și vine vara. Începe perioada de vacanțe dar și de caniculă și trebuie să ne pregătim pentru a ne putea bucura din plin de acest anotimp. Indiferent care sunt planurile tale de a petrece vacanța, am pregătit o listă cu 5 lucruri esențiale care te vor ajuta în zilele de vară.

1. Ochelari de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un accesoriu, sunt necesari pentru a-ți proteja ochii de razele UV. Atunci când cumperi o pereche de ochelari de soare, de cele mai multe ori, prețul nu reflectă nivelul de protecție. Ca să te orientezi mai bine, ia în calcul ca lentilele să aibă protecție UV 100% și să fie dintr-un material rezistent la zgârieturi. Ca regulă generală, se aleg ochelari de soare cu lentile mari și cei care protejează cel mai bine sunt cei care au și protecție laterală (lentilă curbă). Mai ales dacă ești o persoană activă și vei folosi ochelarii la sport, orientează-te spre ochelari speciali concepuți pentru sport, cu lentile din plastic și sistem de prindere.

Dacă vrei să asortezi ochelarii de soare cu anumite piese de îmbrăcăminte sau cu costumul de baie, pe lângă partea de protecție există câteva recomandari:

  • Alege forma ramei opusă feței tale: dacă ai fața rotundă, alege rame pătrate, de exemplu.
  • Alege culoarea care ți se potrivește dar ia în calcul calitatea contrastului. Lentilele de culoare roz oferă cel mai bun contrast și sunt excelente pentru condus. Lentilele super închise la culoare nu oferă protecție mai mare. Cum am menționat mai sus, verifică protecția UV pe eticheta producătorului.

2. Termos pentru apă

Oriunde pleci vara este recomandat să ai apă la tine. Iar o sticlă specială de tip termos este ideală pentru că îți menține temperatura apei multe ore în timp ce într-o sticlă de plastic apa se încălzește imediat, mai ales dacă lași sticla în mașină. Există multe modele și mărimi, dar cele mai recomandate sunt cu interior de ceramică pentru că se curăță bine, mai ales dacă pui și alte lichide ca ceaiuri sau sucuri.

3. Încălțăminte specială de vară

Încălțămintea de vară trebuie să fie ușoară, comodă și să permită pielii să respire. Pe lângă o pereche clasică de papuci pe care trebuie să ai atât pentru plajă, cât și pentru piscină, trebuie să îți alegi încălțămintea adecvată: sandale, pantofi de sport din pânză, espadrile. Este foarte important ca încălțămintea să fie adecvată pentru a fi purtată și fără șosete sau ciorapi, și să îți ofere confort pentru activitatea pe care o desfășori: mers pe jos, condus, sport etc.

4. Protecție solară

Chiar dacă nu mergi la plajă, trebuie să îți protejezi pielea expusă la soare. Folosește o cremă de soare cu factor ridicat, ușor de aplicat, care nu lasă urme. Nu uita să aplici cremă pe față, pe gât și pe ceafă, dar și pe buze. Există batoane speciale de protejat buzele de soare care sunt ușor de folosit oriunde și le poți lua cu tine. Dacă ai zile în care știi că vei sta mult în aer liber, ia crema solară cu tine pentru a o putea aplica de mai multe ori și pune ceva pe cap: pălărie, eșarfă, șapcă.

5. Haină de ploaie compactă

Vara este și anotimpul furtunilor. O schimbare de temperatură și o ploaie torențială te pot surprinde oriunde, iar dacă bate vântul umbrela nu te ajută mult. Ia cu tine o haină de ploaie compactă: există modele special concepute pentru sport și care încap într-un buzunar, dar și modele mai interesante care încap în geantă.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.