≡ Menu

Becurile solare – pentru ce şi când merită

Becurile solare, care folosesc tehnologia LED, sunt pe zi ce trece mai prezente, mai eficiente şi mai accesibile astfel încât e aproape imposibil să te întrebi dacă merită sau nu o astfel de investiţie. Avantajele par evidente, să nu ai cabluri înşirate prin toată curtea – care au nevoie de izolaţie şi protecţie, în special în cazul copiilor dar, mai ales, să nu plăteşti curentul pentru utilizarea lor. Binenţeles că merită, dar să nu vedem doar luminile ci şi umbrele pe care aceastea le lasă, pentru a alege în cunoştinţă de cauză. Să pornim deci.

Cum funcţionează luminile LED încărcate solar

Celulele fotovoltaice absorb lumina solară în timpul zilei și încărca bateriile care ulterior furnizează energia necesară iluminatului în timpul nopţîi. Întrucât dispozitivele de tip LED folosesc lumina solară şi o inmagazinează în baterii, ele trebuie plasate în zone în care vor primi lumina solară din ppentru minim 8 ore zilnic, pentru un ciclu de incărcare completă.

Cum să procedăm dacă nu avem parte de lumină solară directă? 

Luminile solare au nevoie, evident, de lumină solară aşa că trebuie să aveţi în calcul că receptorul solar trebuie să recepteze cât mai multă lumină pentru a se încărca. În caz contrar lumina va fi palidă şi va dura dezămăgitor de puţin. Astfel, ia în calcul dacă ai destulă lumină sau ai nevoie de un panou fotovoltaic cu telecomandă care se poate instala de exemplu pe un acoperiş sau în altă zonă expusă luminii solare. Apoi, tot ce rămâne de făcut este să legați firele la dispozitivele care vor acumula energie și vor furniza lumina pe timpul nopții.
Dacă totuși nu va aflați într-o zonă unde să va bucurați de razele directe ale soarelui, trebuie să știți că bateriile fotovoltaice tot se vor încărca, dar nu atât de mult, astfel că lumina din timpul nopții nu va avea maximum de putere și nici nu va dură atât cât v-ați fi dorit.

Tipuri de LED-uri încărcate de lumina solară

Lumini LED încărcate solar pentru iluminatul potecilor
Acest tip de dispozitive sunt se înfig în pământ și care, după ce ziua își încărca bateriile fotovoltaice la lumina soarelui, noaptea luminează poteca de-a lungul căreia sunt amplasate. Întrucât lumina pe care o furnizează este destul de discretă, va sfătuim să le montați până la de două ori mai numeroase decât cele electrice astfel încât să puteți beneficia de aproape aceeași intensitate luminoasă. Luaţi în calcul asta atunci când vă faceţi calculul de eficienţă. 
Unde să utilizați luminile LED încărcate solar pentru poteci
Acest tip de lumini sunt ideale pentru iluminatul potecilor în timpul nopții, în zone unde nu există posibilitatea încărcării sistemelor de iluminat direct de la rețeaua electrică. 

Luminile LED încărcate solar pentru iluminat ambiental și decorativ
Luminile decorative de tip LED, inclusiv cele care au sticlă colorată, lămpile decorative și „franghiile” de LED-uri, nu emit o lumina la fel de puternică precum cea emisă de luminile de tip LED încărcate solar pentru potecă. În orice caz, folosite împreună cu luminile LED obișnuite sau cele încărcate solar pot genera un ambient plăcut iluminat pentru cei care trec prin acea zonă.
Unde puteți să utilizați luminile ambientale de tip LED încărcate solar
Amplasați câteva lumini LED în abajururi de sticlă colorată în straturile de flori ale grădinii dvs și creați un ambient deosebit. Sau agățați „frânghii” de LED-uri sau borcănașe cu lumini LED de crengile copacilor, deasupra meselor, etc.

Spoturi LED încărcate de la lumina solara 
Cele mai puternice dispozitive cu LED-uri încărcate de la lumina solară se numește „spoturi LED” sau „taskuri LED” și sunt capabile să furnizeze lumina echivalentă cu cea furnizată de un bec de 40 watti. Deși nu este pe măsură unui spotlight folosit în exteriorul casei, puteți să dublați sau să triplati dispozitivele de acest fel pentru a ilumina mai puternic o anumită zonă din curte sau grădină.
Unde să utilizați spoturile LED încărcate solar
Spoturile LED încărcate solar sia vând o funcționalitate de detecție a mișcării, pentru a nu ilumina tot timpul, pot fi instalate în apropierea ușilor de intrare în casă și pe aleea pe unde conduceți autoturismul. De asemenea, spoturile LED pot fi utilizate în grădină, pentru iluminarea unei anumite zone sau a unui anumit copac, pentru un efect spectaculos.

Ultimele noutăți

Ce să iei în calcul înainte să te apuci de sport
Feb 23rd, 2023
No Comments

Fie că vrei să mergi la sală sau să te

Remediu anti-mahmureală
Feb 20th, 2023
No Comments

Din punct de vedere fiziologic, senzația de mahmureală se manifestă

Angajaţii fericiţi, ingredientul secret al unei companii de succes
Feb 20th, 2023
No Comments

Ne este din ce în ce mai ușor să înființăm

Cum să îţi planifici vacanţa de vară din timp
Jan 26th, 2023
No Comments

Chiar dacă de abia s-au terminat sărbătorile de iarnă, poţi

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.