≡ Menu

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul perfect să începi să planifici meniul pentru masa festivă. De la preparate tradiționale și până la reinterpretări moderne, există o mulțime de opțiuni delicioase pe care le poți include în meniul de sărbători.

Conform tradiției de pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească friptura de miel sau cozonacul, dar poți adăuga și alte preparate pentru a surprinde plăcut invitații. Poți începe cu o supă de miel sau de pui, continuând cu un platou de antreuri variate, precum ouă umplute, brânzeturi și legume proaspete sau coapte. Friptura de miel sau de porc poate fi acompaniată de diverse garnituri, cum ar fi cartofii la cuptor, cuşcuş sau orezul cu legume. Pentru desert, îți recomandăm să încerci o reinterpretare a cozonacului clasic sau să optezi pentru un chec sau o tartă cu fructe de sezon.

Evident, planul şi meniul trebuie gândite în funcţie de familie şi de invitaţi: ce le place, dacă sunt sau nu deschişi să încerce ceva nou, dacă au alergii sau intoleranţe alimentare. Dar, evident, trebuie să te gândeşti şi la cheltuieli pentru că uneori preţurile pot influenţa mult meniul.

Pentru cei care vor să încerce ceva nou şi inedit, le propunem o reţetă de gyros la tavă. În mod normal se face exclusiv din carne de oaie, dar atât pentru gust cât şi pentru a obţine un cost mai mic, se poate opta pentru un mix de oaie şi porc, sau doar porc pentru că la preţ carnea de porc este mai economică.

Rețetă de Gyros la Tavă

Ingrediente:

  • 500g carne de porc tăiată subțire
  • 500g carne de oaie tăiată subțire
  • 2 cepe mari, tăiate julienne
  • 2 roșii mari, tăiate în felii subțiri
  • 4 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 lingurițe de mix de condimente pentru gyros (sau o combinație de boia dulce, oregano, cimbru, seminţe de coriandru măcinat, sare şi piper)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Lipii sau pita pentru servire
  • Salată, roșii și sos tzatziki pentru garnisit

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
  2. Într-un bol mare, amestecă carnea de porc și cea de oaie cu ceapa, roșiile, usturoiul, condimentele pentru gyros, uleiul de măsline, sare și piper.
  3. Transferă amestecul de carne într-o tavă de copt și nivelează-l.
  4. Coace carnea în cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când este frumos rumenită și fragedă.
  5. Înainte de a servi, încălzește lipiile sau pita și taie carnea de gyros în bucăți mici.
  6. Serveste gyros-ul cald alături de lipii, salată proaspătă, roșii și sos tzatziki.

Această rețetă de gyros la tava este perfectă pentru o masă de Paște cu un strop de exotism și savoare. Combinația de carne de porc și oaie, împreună cu aromele mediteraneene, va încânta cu siguranță toți invitații la masa festivă.

Ultimele noutăți

Vine vara, bine-mi pare
Jun 26th, 2024
No Comments

Cred că toţi ne amintim cântecelul cu vine vara, bine-mi

3 Reţete delicioase pentru sănătatea intimă
Jun 24th, 2024
No Comments

Sănătatea intimă a femeilor este un aspect esențial al calității

Alergia la nichel: ce este și cum afectează purtatul de bijuterii
Jun 21st, 2024
No Comments

Alergia la nichel este una dintre cele mai frecvente forme

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju
May 29th, 2024
No Comments

O rețetă atât de simplu de făcut că te și

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.