≡ Menu

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju

O rețetă atât de simplu de făcut că te și sperie: o înghețată de ciocolată cu caju și avocado. Fiindcă are avocado și caju, două alimente bogate în grăsimi, iese foarte cremoasă și nu face multe cristale de gheață la congelator. Nu te speria de grăsimi pentru că sunt grăsimi de calitate și corpul nostru are nevoie de un aport de grăsime pentru a funcționa corect. Mai mult, rețeta de mai jos este un desert sănătos și de post (vegan), nu conține zahăr rafinat nici gluten. Chiar dacă este o înghețată vegană, nu are banane printre ingrediente ceea ce îi conferă un gust mult mai aproape de înghețata de ciocolată clasică. Multe rețete vegane încorporează banane pentru dulceață și cremozitate, dar gustul de banană poate fi de multe ori prea intens.

Ingredientele sunt mai costisitoare comparate cu clasicele ingrediente pentru înghețată: lapte, frișcă, ouă. Dar va rezulta un produs excelent din punct de vedere nutrițional care merită investiția. Mai mult, deserturile sunt o excepție și trebuie consumate cu moderație, ceea ce face ca cheltuiala cu acest desert să fie excepție, nu regulă.

Iată mai jos rețeta și modul de preparare.

Ingrediente:

 • 1 avocado mare, copt
 • 120 grame de caju crud
 • 12 curmale
 • 200 grame de cacao pudră
 • 350 ml de apă
 • Nuci, alune, semințe, fructe proaspete pentru decor (opțional)

Mod de preparare:

 1. Curățăm avocadoul de coajă și scoatem sâmburele.
 2. Scoatem sâmburii curmalelor. Folosiți curmale Medjoul, sunt mai mari, au multă pulpă și nu vin glazurate cu sirop de zahăr.
 3. Folosiți caju crud, nu prăjit, pentru mai multă cremozitate. Folosiți pudră de cacao pură, fără adaos de zahăr. Curmalele adaugă suficientă dulceață acestei rețete. De asemenea, curmalele având multă fibră nu ridică glicemia atât de repede ca zahărul rafinat.
 4. În vasul unui blender (avem nevoie de un blender cu un vas de minim 1,5 L) adaugăm toate ingredientele: pulpa de avocado, caju, curmale, cacao și apa. Mixăm rapid câteva minute până obținem o cremă omogenă. Timpul de mixare depinde mult de puterea blenderului.
 5. Turnăm amestecul într-o tavă de chec și băgăm la congelator pentru minim 24 de ore. Veți obține o înghețată la caserolă excelentă.

Așa cum se observă, partea de preparare propriu-zisă este foarte rapidă. Timpul de stat la congelator depinde atât de gust cât și de cât de performant este congelatorul pe care îl folosiți.

Pentru servire, puteți servi în cupe cu decor variat: fructe proaspete, nuci, calune, semințe, fulgi de cocos sau fulgi de sare.

Dar poate și o excelentă înghețată la cornet: poți cumpăra cornetele și adauga orice topping îți face plăcere: caju tocat, sirop de fructe pentru contrast etc.

O variantă excelentă este să adaugi și boabe de cafea bine prăjite, ușor tocate pentru un plus de textură.

Ultimele noutăți

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju
May 29th, 2024
No Comments

O rețetă atât de simplu de făcut că te și

Proiecte de vară pentru casă și grădină: cum să profiți de vremea bună
May 28th, 2024
No Comments

Vara este perioada perfectă pentru a realiza diverse lucrări în

Layover în București: Descoperă farmecul capitalei României
May 27th, 2024
No Comments

Ai un zbor internațional de la București și după aceea

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.