≡ Menu

Vine vacanța! Unde putem merge cu animalele de companie?

Se apropie vara și ne gândim deja la planificarea vacanței, dar pentru cei care au animale de companie este un pic mai complicat pentru că nu pot merge chiar peste tot însoțiți de acestea. Ce opțiuni sunt? Unde sunt locurile ideale pentru a merge cu animalul tău?

Pregătirile

Înainte de orice trebuie să te asiguri că ești la zi cu actele animalului tău de companie: carnet de vaccinări la zi, pașaport (dacă vrei să ieși din țară), rețete actualizate dacă animalul tău are de luat anumite medicamente sau vitamine.

De asemenea, mai ales dacă mergi la munte vara este bine să știi că există riscul de a fi expus la căpușe sau purici așa că asigură-te că iei cu tine soluții speciale pentru deparazitarea externă. Atunci când le cumperi, întreabă un veterinar care sunt cele recomandate, care este doza și cum se aplică. Dacă nu ai un veterinar disponibil caută deparazitare externă la pisici, de exemplu, și vezi ce poți găsi fie online fie în farmaciile specializate.

Locuri pet-friendly

Caută un loc de cazare pet-friendly. Există pagini special create pe rețelele de socializare cu opțiuni de cazare în care poți merge cu animalul de companie, atât din țară cât și din afara țarii. Există și pagini de web specializate din străinătate ca BringFrido.com unde sunt listate hoteluri și restaurante care primesc câinii. Dar cel mai simplu este să cauți pe site-urile speciale de cazare care au mai nou și un filtru de pet-friendly ca booking.com sau airbnb.com.

Contactează cu gazdele și asigură-te că ai înțeles toate condițiile impuse de locație înainte de a rezerva. Există hoteluri, de exemplu, care primesc doar câinii de mici dimensiuni sau exclud animite rase de câini considerate periculoase. Verifică și ce trebuie să aduci pentru câinele tău pentru că unele locații cer lese speciale.

Transportul

În cazul în care vrei să mergi cu transportul în comun (avion, tren, ferry etc) trebuie să iei legătura cu compania care asigură transportul pentru a cere detaliile legate de transportul animalelor de companie. De cele mai multe ori, paginile web ale companiilor aeriene și feroviare au o secțiune specială dedicată transportului de animale de companie unde găsești toate informațiile, inclusiv formularele ce trebuie completate.

Cel mai simplu, însă, este să mergi cu mașina proprie atunci când distanța îți permite pentru că animalul tău este deja obișnuit, puteți face pauze dese iar stresul pentru el este mult mai mic.

Alte recomandări

Înainte de a pleca fă o vizită la veterinar și verifică dacă totul este în regulă cu animalul tău. Întreabă care este cel mai apropiat spital veterinar de destinația aleasă sau la cine poți apela în caz de urgență.

Verifică dacă o asigurare de călătorie te ajută și dacă da de unde o poți cumpăra.

Caută activități pe care le puteți face împreună: plaje cu acces pentru animale de companie, parcuri, rute pentru plimbări etc.

Ultimele noutăți

Cum să organizezi o petrecere de Halloween cu un buget redus
Sep 28th, 2023
No Comments

În ultimii ani, mai ales datorită școlilor care organizează evenimente

Stilul la îndemâna oricui: aplicaţii şi servicii oferite de magazilele de haine
Sep 19th, 2023
No Comments

Pe toate reţelele sociale apar reclame la noi magazine online

Cum să faci din fotografiile de familie o operă de artă
Sep 18th, 2023
No Comments

Numărul de fotografii pe care le face o familie în

Cadouri originale pentru zile de naștere deosebite
Aug 22nd, 2023
No Comments

Se apropie ziua de naștere a cuiva drag și te

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.