≡ Menu

Cărți online gratis în limba română

Și cum e greu să venim cu scuza că sunt scumpe cărțile și d-aia nu citit, iată o colecție de site-uri cu cărți online gratis pentru copii și adulți. Nu sunt la fel de multe ca cele în limba engleză, dar există varietate mult mai mare comparat cu anii trecuți.

online_reading

Practic, există două variante de accesat cărți online în mod gratuit:

 • pe site-uri care pun la dispoziție documentele pentru a fi citite online
 • pe site-uri care pun la dispoziție documentele pentru descărcat în formate compatibile cu telefoanele mobile sau cu e-readerele.

Dacă aveți un e-reader sau preferați să citiți pe mobil, alegeți din lista de mai jos site-urile care permit descărcarea de fișiere.

 1. Biblior.net – o bibliotecă virtuală românească. Varietate mare de secțiuni, de la proză la critică literară, cu autori români clasici,  dar puține cărți. Nu permite descărcare de fișiere.
 2. Bibliocărți.com – un site cu fișiere pentru descărcat în format pdf. Multe cărți pentru copii și adolecenți. Sunt câteva cărți promovate ca fiind noi cărora le lipsește butonul de descărcare.
 3. Cărți.itarea.org – o colecție de documente de descărcat în mai multe formate (.doc, .pdf, .rtf). Nu excelează la design, arată ca un forum vechi, dar are un index bine organizat cu multe cărți din mai toate domeniile: informatică, literatură pentru copii și adulți, cărți de bucate sau de origami :).
 4. Club de lectură – o colecție de cărți, unele de citit iar altele pentru descărcat, cu o secțiune specială destinată copiilor.
 5. Biblioteca pe mobil – 3 colecții (Colecția Humanitas, Colecția BookLand și Colecția Școala pentru copii), un proiect sponsorizat de Vodafone, cu peste 500 de titluri de descărcat în format .pdf sau epub.
 6. Biblioteca România Inedit – un catalog bine organizat cu cărți din mai multe domenii și cu link de descărare fișier.
 7. Biblioteca virtuală Jules Verne – un site dedicat lui Jules Vernes cu cărțile sale de citit online.
 8. BestSeller – un site din Moldova care dispune de o secțiune de descărcare cărți gratis. Aici link-ul către cărțile în limba română. 

  Multe edituri și site-uri de vânzare de carte din România au pe website-ul propriu și o secțiune cu cărți online gratuite. Iată o listă cu editurile cele mai active:

 9. Liternet.ro – editură digitală ce are ca scop promovarea literaraturii române, cu multe cărți în format digital și cu autori publicați în premieră. –
 10. Elefant.ro – site de vânzare de carte și de carte electronică cu o secțiune de cărți digitale gratis aici.(format mobi și epub)
 11. EvoBook.ro – librărie digitală cu o selecție de titluri ce pot fi descărcate gratis.
 12. Polirom – o editură care a investit într-o bibliotecă online de unde titlurile disponibile se pot descărca în format pdf.

Acestea ar fi principalele resurse pentru a citi cărți online gratis, site-uri care oferă diversitate și care sunt actualizate cu regularitate. Există și alte site-uri, specializate (librărie juridică online, de exemplu), dar care nu pun la dispoziție decât un număr foarte mic de titluri gratis. Acesta este motivul pentru care nu le-am adăugat în această listă. Spor la citit! Și, dacă mai știți și alte resurse verificate de cărți gratis în limba română, nu ezitați să ne scrieți un comentariu.

 

Loading...
9 comments… add one
 • Bibliocărți.com – un site cu fișiere pentru descărcat în format pdf. Multe cărți pentru copii și adolecenți. Sunt câteva cărți promovate ca fiind noi cărora le lipsește butonul de descărcare.
  Asta pentru că poate s-au confundat recenziile de cărți cu cărțile disponibile la descărcare. Acele cărți noi sunt de fapt doar recenzii. O listă foarte utilă. Felicitări!

  • Beto, mulţumim pentru precizare.

 • BibliotecaSecoluluiXXI.blogspot.ro

 • Pai scrie, gratis…,hai hotiiiii, Romania sunteti,,,,,,,,

  • Intră pe http://www.lecturadigitala.ro și găsești peste 100 de cărți digitale gratuite, scrise de marii noștri clasici români. Cărțile sunt disponibile în format ePub și Kindle
   Săptămânal site-ul este actualizat cu noi cărți.

  • Chiar n-ai alta treaba decat sa vorbesti aiurea pe aici,batand campii cu “hotii” si alte prostii?Tu esti ….!

 • aici gasiti 2000+ carti in format mobi

  http://rapidgator.net/folder/2039503/mobibulk.html

 • Vă recomand spre atenția dvs. prima bibliotecă de cărți online gratis MsBook.Pro, toate cărțile sunt disponibile în limba română, puteți să le citiți online sau să le descărcați, dar un lucru cunosc exact o să vă placă 100 de %

  • foarte ok site-ul. recomand.
   merci, Sergiu

Leave a Comment

Ultimele noutăți

5 sfaturi pentru o organizare mai bună în casă
Apr 19th, 2019
No Comments

Sigur ai auzit de Marie Kondo şi de emisiunea ei

5 plante pe care le poţi creşte la tine acasă
Apr 15th, 2019
No Comments

Indiferent unde locuieşti – la sat într-o casă cu curte

Când şi cum sărbătorim Ziua Tatălui
Mar 24th, 2019
No Comments

Din 2010, Ziua Tatălui se sărbătoreşte şi în România. Conform

Chirie sau ipotecă?
Mar 20th, 2019
No Comments

Înainte de a lua o decizie cu privire la locuinţa

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.