≡ Menu

10 Lucruri pe care probabil nu le știai despre pisica ta

În România 42% dintre gospodării au o pisică conform ultimelor estimări, iar în București pisicile sunt prezente în număr mai mare decât câinii. Iubitorii de pisici știu foarte multe despre cum să aibă grijă de felinele lor, de la mersul regulat la veterinar la ce hrană să le ofere. Mai mult decât atât, pisicile sunt animalele de companie de foarte multă vreme iar fiecare cultură le prețuiește în special pentru că sunt foarte folositoare în stârpirea rozătoarelor. În Egiptul Antic, de exemplu, era interzis să omori o pisică, fapt pentru care se putea primi pedeapsa cu moartea. Iar în Japonia, pisicile sunt atât de adorate încât se crede că se transformă în spirite după moarte.

Dar sunt câteva fapte interesante despre aceste feline pe care le iubim atât de mult pe care am vrea să le împărtășim cu voi.

  1. Pisicile își petrec o treime din viață curățându-se. Iubitorii de pisici știu că sunt foarte curate și nu fac dezastru în casă mai ales dacă le sunt oferite condițile necesare: litieră, schimbatul nisipului în mod regulat etc.
  2. Pisicile își folosesc mustățile pentru a ști dacă se pot strecura printr-un spațiu îngust. Practic, măsoară cu ajutorul mustăților dacă încap printr-un anumit orificiu. Cu cât este mai mare o pisică, cu atât mai mari are mustățile.
  3. Pisicile adulte sunt intolerante la lactoză. Mitul cu pisicile care beau lapte se destramă repede când vorbiți cu veterinarul. După înțărcare, pisicile nu mai digeră bine laptele. Așa că dacă vezi că pisica nu mănâncă nimic din castronul cu lapte, nu te speria. Nu îi face bine laptele așa că dă-i marca favorită de hrană uscată pentru pisici sau pateuri special concepute pentru ele.
  4. Pisicile pot bea apă de mare. Spre deosebire de oameni, rinichii pisicilor pot filtra sarea din apă.
  5. Limba pisicii are 743 de papile gustative dar nu poate percepe dulcele. Oamenii de știință cred că acest lucru se datorează unei mutații genetice.
  6. Când o pisică se cațără într-un copac nu poate coborî cu capul înainte. Acest lucru se datorează faptului că ghearele sunt orientate spre interior. Trebuie să coboare cu spatele. Iată de ce rămân multe pisici blocate sus, în copaci și nu pot coborî fără ajutor.
  7. Pisicile miaună doar când vor să comunice cu oamenii. Nu e de mirare că se fac aplicaÈ›ii care să “traducă” mieunatul.
  8. O femelă poate făta peste 49,000 de pui în 10 ani. Iată de ce este importantă sterilizarea animalelor de companie.
  9. Glandele sudoripare sunt localizate în labe. S-ar putea să vezi urme pe parchet sau pe gresie în zilele călduroase de vară.
  10. Când se joacă sau merg, pisicile au de obicei o preferință pentru dreapta sau pentru stânga. Un studiu din 2009 făcut în Statele Unite a concluzionat că masculii sunt stângaci, iar femelele dreptace.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

✕
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.