≡ Menu

Cheesecake de vanilie – o rețetă economică și fără coacere

Duminica este o zi bună să facem o prăjitură în casă pentru toți. Dar, de cele mai multe ori, din cauza timpului sau a lipsei de ingrediente preferăm să cumpărăm ceva gata făcut. Iată de ce această rețetă de cheesecake e numai bună pentru că folosește puține ingrediente, este economică și nu necesită coacere, ceea ce reduce mult timpul de preparare. Este o rețetă de cheesecake de vanilie pe care o putem face ori de câte ori avem poftă de dulce și prea puțin timp la dispoziție. Evident, nu va avea textura unei tarte de cheesecake cu coacere dar este foarte bună la gust și fiind atât de rapidă de preparat este un înlocuitor excelent pentru o duminică în familie.

Avem nevoie de un mixer de mână sau un tel, un castron încăpător, un sucitor sau robot de bucătărie și o tavă de silicon sau una clasică pentru prăjituri. Cantitățile de mai jos sunt pentru 4 persoane. Dacă vreți să faceți o prăjitură mai mare, măriți în consecință toate ingredientele.

Ingrediente:

  • 200 grame de cremă de brânză
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 60 ml de lapte (este recomandabil să fie lapte integral)
  • 50 grame de zahăr
  • 1 vârf de linguriță de sare
  • 100 grame de biscuiți simpli sau biscuiți cu vanilie
  • 1 lingură de unt

Mod de preparare:

Amestecăm laptele cu esența de vanilie, sarea și cu zahărul într-un castron mare, fie cu un tel fie cu mixerul de mână.

Adăugăm crema de brânză și cu mixerul pe viteză medie amestecăm 2-3 minute. Apoi mărim viteza și amestecăm până se omogenizează bine. Cu ajutorul unei spatule, curățăm bine marginile castronului pentru a încorpora bine brânza. Dacă facem această operație cu un tel, avem nevoie de aproximativ 10 minute și trebuie să depunem ceva efort pentru a se încorpora bine crema de brânză.

Continuăm cu biscuiții pe care îi zdrobim fin, în robotul de bucătărie sau cu ajutărul unui sucitor. Îi punem într-o pungă cu sistem de închidere și trecem sucitorul peste pungă de mai multe ori până obținem o pudră fină.

Punem biscuiții într-o formă de prăjitură și adăugăm peste ei lingura de unt pe care îl topim în prealabil. Presăm bine biscuiții cu ajutorul unei linguri pentru a obține blatul.

Turnăm amestecul de cremă de brânză peste blat și nivelăm. Băgăm prăjitura la congelator pentru 20 de minute după care se poate servi.

Ce rămâne se poate păstra în frigidere pentru o zi, două, într-un recipient acoperit. Se poate orna cu fructe proaspete: căpșuni, struguri, mandarine. Sau cu ciocolată rasă, alune sau nuci. Sau cu gem sau marmeladă, mai ales din fructe roșii. Orice vă face plăcere și merge cu gustul de vanilie.

Ultimele noutăți

Hidroterapia: ce este și la ce ajută
Mar 24th, 2023
No Comments

Hidroterapia (terapia cu apă) este folosită din timpuri străvechi pentru

Mobila de bucătărie: trenduri și funcționalitate
Mar 21st, 2023
No Comments

Ah, bucătăria… Multe s-au schimbat în ultimii ani cu bucătăriile

Ce să iei în calcul înainte să te apuci de sport
Feb 23rd, 2023
No Comments

Fie că vrei să mergi la sală sau să te

Remediu anti-mahmureală
Feb 20th, 2023
No Comments

Din punct de vedere fiziologic, senzația de mahmureală se manifestă

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.