≡ Menu

Cum alegem oglinda potrivită

Oglinzile sunt obiectele care te pot ajuta să creezi iluzia de spațiu mai mare și care, de asemenea, pot aduce mai multă lumină unei încăperi. Cum alegem oglinda potrivită? Iată un ghid pentru cei care își doresc să cumpere una.

Tipuri de oglinzi

  1. Oglinzi de perete
  2. Oglinzi întregi pentru dulapuri
  3. Oglinzi de sine stătătoare

Oglizile de perete se montează în holuri, băi sau living. De obicei regula este să alegem o oglindă nu mai mare de două treimi din mobila deasupra căreia o vom pune. Dar există și excepții mai ales dacă folosești oglinda ca obiect principal în living, de exemplu.

Pentru băi, este mai importantă funcționalitatea oglinzii și se alege de multe ori tipuri de oglinzi cu spațiu de depozitare și cu lumină.

Oglinzile întregi sunt cele în care te poți vedea în întregime și care îmbracă peretele sau ușile dulapurilor. Se folosesc de obicei în dressing sau un dormitor dacă ai dulapul de haine acolo.

Oglinzile de sine stătoare sunt cele care au suport propriu și pot fi așezate oriunde în casă, direct pe podea sau pe alte piese de mobilier.

În funcție de formă, poți alege oglinzi rotunde, ovale, pătrate, dreptunghiulare sau cu forme neregulate. Poți opta pentru ramă sau nu. Ramele sunt, la rândul lor, un puternic factor decorativ care adaugă un plus de culoare sau textură camerei.

Dimensiunile oglinzilor variază în funcție de utilitatea lor. Există dimensiuni standard dar se pot face și oglinzi la comandă pentru orice dimensiune.

Cu lumină sau fără?

Mai ales în baie sau în dressing, lumina este foarte importantă. Se poate opta pentru o oglindă care deja vine cu o aplică de baie. De obicei, sistemul de lumină este încorporat iar montarea oglinzii necesită pregătirea circuitului electric în prealabil. Lumina oglinzii ajută mai mult decât cea din cameră care vine de sus, mai ales în cazul în care ai nevoie de precizie: machiaj, bărbierit etc.

Sau se poate alege o oglindă cu lumină din spate, care are becuri led încorporate, fără a fi vizibile. Lumina este mai difuză și efectul estetic este mai interesant dar nu se potrivește oricărui stil de decor. Merge bine cu decorurile moderne și minimaliste, nu cu cele tradiționale sau clasice.

O oglindă bine iluminată și bine poziționată schimbă în bine o încăpere și mai ales cele care nu beneficiază de lumină naturală din belșug.

Întreținerea oglinzilor

Orice pată sau urmă de praf de pe oglindă se vede imediat. Întreținerea oglinzilor este importantă și curățarea lor trebuie să fie impecabilă pentru a nu rămâne urme ce se pot vedea din diverse unghiuri. Cel mai simplu este să cureți oglinda cu o lavetă umedă, cu mișcări în zig-zag de sus în jos, iar apoi să treci cu o lavetă uscată peste tot. Folosește lavete de microfibră speciale pentru sticlă. Apa în abundență sau orice tip de lichid poate strica rama sau sistemul electric al oglinzilor.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.