≡ Menu

3 Motive pentru a instala un șemineu

Șemineele clasice aduc un plus de valoare unei case, atât din punct de vedere estetic cât și economic, reducând facturile de utilități. Dar când este indicat să instalăm un șemineu? Și care sunt avantajele de a avea un șemineu? Iată mai jos câteva recomandări și 3 motive pentru care ar fi bine să te gândești să încorporezi un șemineu în design-ul casei tale.

Design și utilitate

Un șemineu este indicat mai ales când ai o casă mare, cu camere înalte. Ajută foarte mult la încălzirea camerei în care îți petreci timpul, oferă o atmosferă plăcută și un loc de socializare excelent pentru familie și prieteni.

Există foarte multe modele de șeminee: clasice (lemn sau peleți), pe gaz sau electrice. De asemenea, există dimensiuni variate de la foarte compacte până la foarte mari, în funcție de destinația finală. Poți alege un șemineu încorporabil sau unul de sine stătător.

Dacă te îngrijorează spațiul pe care îl ocupă un șemineu, ia în calcul opțiunea de sobe pe paleți pe care le poți pune înr-un colț și care nu va obtura centrul camerei și nici pereții centrali dacă deja ai design-ul terminat.

Pe de altă parte, dacă ai spațiu mult, poți lua în calcul să își construiești șemineul pe dimensiunile exacte de care ai nevoie și să profiți și de eventualul spațiu de expunere pe care îl poți face deasupra lui.

Beneficii

  • Căldură economică
    Un șemineu încălzește repede o încăpere mare și menține căldura mult timp, reducând factura totală pentru încălzire. Poziționat în camera care se folosește cel mai mult, este excelent atât pentru a încălzi cât și pentru a adăuga atmosferă în zilele geroase de iarnă. Există multe modele de șeminee dar cel clasic, pe lemne, peleți sau brichete de rumeguș, este cel care adaugă atmosferă cu adevărat.
  • Ușor de folosit
    Un șemineu este ușor de folosit, indiferent de ce model alegi: clasic, pe gaz sau electric. Ai nevoie de un aprinzător bun (ușor de introdus, cât mai lung pentru a evita să te arzi) dacă șemineul nu are unul încorporat. Fiind o sursă de căldură cu flacară este necesar să fie bine delimitată de restul salonului atât pentru a proteja mobila și covoarele, cât și pe cei mici.
  • Valoare adăugată pentru casa ta
    Un salon sau un dormitor cu șemineu aduc un plus de valoare casei tale iar în cazul în care decizi să îți scoți casa la vânzare este unul din acele elemente ce pot înclina balanța în favoarea ta.

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.