≡ Menu

Supă cremă de linte cu spanac și semințe de chia

O dietă bogată în nutrienţi este esenţială pentru a ne menţine sănătoşi. Reţetele pe care le facem acasă trebuie să conţină toată gama de macronutrienţi (carbohidraţi, proteine şi grăsimi), dar şi micronutrienţii atât de necesari: vitaminele şi mineralele. Iată mai jos o reţetă incredibilă, uşor de preparat şi care vine cu un aport excelent de nutrienţi. Mai mult, se poate servi inclusiv ca fel principal dacă adaugi crutoane, un ou fiert sau pâine prăjită.

Ingrediente:

  • 1 cană de linte roșie
  • 2 cepe medii, tocate
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 4 căni de supă de oase (sau supă de legume sau de carne)
  • 1 cană de spanac proaspăt
  • 1 lingură de semințe de chia
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

  1. Clătiți lintea și puneți-o la înmuiat in 2 cani de apa rece timp de 30 de minute.
  2. Într-o oală mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și sotati timp de 5 minute, până devine translucidă.
  3. Adăugați usturoiul tocat și sotati timp de 1 minut.
  4. Adăugați lintea scursă și supa. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și fierbeți timp de 20 de minute, sau până când lintea este moale.
  5. Adăugați spanacul și semințele de chia și fierbeți timp de încă 5 minute.
  6. Folosiți un blender manual sau un blender de bucătărie pentru a pasa supa până la o consistență cremoasă.
  7. Adăugați sare și piper după gust.
  8. Pentru amanţii de picant, adăugaţi un vârf de linguriţă de fulgi de ardei iute.

Beneficii:

  • Această supă este o sursă excelentă de magneziu, datorită lintei și spanacului.
  • Semințele de chia adaugă proteine și fibre suplimentare.
  • Această supă este o sursă excelentă de colagen, datorită supei de oase, dar şi a lintei și spanacului. Lintea și spanacul conțin aminoacizi care sunt necesari pentru sinteza colagenului in organism:
    • Lizina: Un aminoacid esențial care este necesar pentru formarea colagenului. Lintea este o sursă excelentă de lizină.
    • Prolina: Un aminoacid important pentru sinteza colagenului. Spanacul este o sursă bună de prolină.
  • Această supă poate fi transformată într-o opțiune vegană și vegetariană prin substituirea supei de oase cu supă de legume.

Sfaturi:

  • Puteți adăuga alte legume la această supă, cum ar fi morcovi, țelină sau dovleac. Sau legume bogate în vitamina C ca ardei gras sau brocoli.
  • Puteți folosi lapte de cocos sau migdale in loc de supă de legume pentru o variantă mai cremoasă.
  • Puteți servi supa cu crutoane sau pâine prăjită.

Poftă bună!

Ultimele noutăți

Vine vara, bine-mi pare
Jun 26th, 2024
No Comments

Cred că toţi ne amintim cântecelul cu vine vara, bine-mi

3 Reţete delicioase pentru sănătatea intimă
Jun 24th, 2024
No Comments

Sănătatea intimă a femeilor este un aspect esențial al calității

Alergia la nichel: ce este și cum afectează purtatul de bijuterii
Jun 21st, 2024
No Comments

Alergia la nichel este una dintre cele mai frecvente forme

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju
May 29th, 2024
No Comments

O rețetă atât de simplu de făcut că te și

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.