≡ Menu

3 Plante decorative ce rezistă la frig

Plantele sunt minunate ca elemente de decor atât în grădină dar și în spațiile interioare. Pot aduce luminozitate și exotism oricărui spațiu, dar trebuie alese bine pentru a se putea adapta condițiilor de climă și de lumină la care vor fi expuse. Cum în România clima este temperată, plantele pe care le alegem atunci când proiectăm amenajarea curții trebuie alese să reziste atât la frig cât și la căldură. Și, evident, depinde mult și de zona în care locuiești pentru că și altitudinea influențează mult tipul de plante pe care îl poți aclimatiza la tine în grădină.

Camelia japoneză

Camelia japoneză (Camellia japonica) este un arbust de creștere rapidă ce ajunge la 1.5m, cu frunze lucioase și flori asemănătoare cu trandafirii. Există camelii roz, albe sau roșii, iar florile pot fi simple sau duble. Perioada de înflorire este iarna, rezistă bine în grădină și este un arbust decorativ excelent mai ales dacă îl pui lângă casă sau central în curte.

Dacă vrei să o ții în ghiveci trebuie să ai în vedere că este un arbust cu coroană bogată și are nevoie de sol acid, bine udat și drenat. Alege un ghiveci generos ca să îi lași spațiu de creștere.

Așa cum îi spune numele este originară din Japonia dar a fost aclimatizată cu succes în toată Europa.

Lavanda

Lavanda sau levănțica este ideală ca plantă ornamentală pentru aspectul ei extraordinar, florile violete, de culoare intensă și a parfumului unic. Fiind o plantă puternic mirositoare se recomandă a fi plantată în zonele ce împrejmuiesc casa și curtea, iar dacă o vrei în ghiveci e cel mai bine să o păstrezi pentru amenajarea balconului.

Originară din bazinul mediteranean, levanțica este folosită ca plantă ornamentală pe scară largă în Europa dar și-a făcut loc și în bucătărie fiind folosită în deserturi, sucuri sau sosuri aromatice. Crește până la 80-100 cm, are frunzele înguste asemănătoare rozmarinului iar florile se pot menține mult timp pe plantă. Florile uscate se folosesc ca odorizant de camere sau de dulapuri de haine, iar uleiul esențial de levănțică este folosit mult în industria parfumurilor și în aromaterapie.

Palmierul chinezesc

Nu ai crede că un palmier este o plantă care să reziste bine la frig și îngheț, dar acest tip de palmier (Trachycarpus fortunei) este originar din China centrală și de aceea este ușor de crescut în zonele temperate. Rezistă bine atât la frig cât și la căldură, dar are nevoie de spațiu pentru a crește bine. Ca orice palmier, primii ani are nevoie de mai mult spațiu până i se formează bine tulpina. După primii ani, palmierul permite alte plante în jur. Poate atinge 12 m deși există și varietăți pitice special cultivate pentru spații interioare.

Ultimele noutăți

Cum să participi la evenimente fără să dai faliment
Nov 22nd, 2023
No Comments

Evenimentele sociale pot fi o modalitate excelentă de a te

Cadourile de Crăciun: ce să cumperi, când să cumperi și cum să nu depășești bugetul
Nov 20th, 2023
No Comments

Se apropie Crăciunul, sărbătoarea generozităţii şi a bucuriei. Este momentul

Cum să amenajezi o garsonieră pentru a avea mai mult spațiu
Nov 17th, 2023
No Comments

Garsonierele, chiar dacă au spațiu redus, reprezintă încă o opțiune

Supă de pește afumat
Oct 27th, 2023
No Comments

În zilele friguroase o supă este alegerea ideală pentru că

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.