≡ Menu

Cumpărăturile online: mai economice decât cele din magazin?

În epoca internetului și a telefoanelor mobile avem totul disponibil la un click distanță, de la produse la servicii, de la platforme de streaming la jocuri online. Dar sunt cumpărăturile online mai economice decât cele din magazin?

De cele mai multe ori răspunsul este DA, dacă cumperi online ai de obicei un preț mai bun la anumite categorii de produse. Dar să vedem care sunt principalii factori care influențează diferența de prețuri.

  • magazinele online au costuri mai reduse cu personalul, chiria și alte costuri relaționate cu un magazin fizic (electricitate, amenajare etc)
  • magazinele online sunt mai competitive pentru că apar pe ecrane simultan la o căutare de produs și de multe ori această competitivitate ajută la prețuri mai realiste
  • magazinele online pot lucra cu stocuri reduse sau doar pe bază de comandă ceea ce le permite să aibă prețuri mai mici

Și, pe lângă acești factori, intervin o serie de avantaje pe care ți le oferă, cum ar fi:

Compararea prețurilor

În primul rând, cumpărăturile online îți permit să compari prețurile mult mai ușor între diverși vânzători. Să presupunem că vrei să cumperi o pereche de blugi de o anumită marcă. Poți vedea imediat prețurile afișate direct în Google atât de la magazinul respectiv online cât și de la alte platforme care vând același produs. Sau vrei să cumperi ulei lubrifianți și lichide sau alte tipuri de accesorii pentru mașina ta. Poți verifica imediat ce prețuri au toate magazinele online care vând acest tip de produs, de la hipermarketuri la magazinele specializate în piese auto / piese vehicul.

Comoditatea

Faptul că poți cumpăra în câteva minute orice tip de produs de la mâncare la haine, de la electrocasnice la mobilă a fost un factor important în creșterea popularității cumpărăturilor online. Nu mai trebuie să pierzi timpul în trafic și să mergi din magazin în magazin, ai totul pe calculator și poți citi și ce zic alți cumpărători despre ceea ce vrei tu să cumperi. Ai acces rapid la tot felul de informații despre produsul sau serviciu respectiv, poți pune întrebări sau poți citi experiențele altor oameni ceea ce te ajută să iei o decizie informată.

Dar, nu tot ce strălucește este aur. Magazinele online vin și cu anumite dezavantaje:

Timpul și costul de livrare

Este unul din cele mai mari dezavantaje la magazinele online. Faptul că ai obținut un preț mai mic decât cel din magazin nu înseamnă că și prețul final este ceea ce vezi înainte de plată. Anumite magazine online au costuri de transport și costuri de procesare pentru comenzi ceea ce se poate traduce în costuri mai mari la final. Mai mult, timpul de procesare și livrare poate fi unul prea lung pentru tine, mai ales dacă ai de cumpărat ceva de care ai nevoie repede. Ideal este să verifici condițiile magazinului înainte de a cumpăra: termen de livrare, costuri de livrare, cumpăraturi minime la care se oferă livrare gratuită etc.

Returnare, rambursare și garanție

Un alt dezavantaj este partea de returnare a produselor care ajung cu defecte sau care nu corespund descrierii (culoarea diferită pentru haine, mărimi care nu se potrivesc etc). Cu magazinele online atenția către client poate fi mai dificilă: linie telefonică suprasaturată, proceduri dificile de returnare, proceduri dificile de rambursare a banilor, informații despre garanție și unde se poate face service-ul anumitor produse.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.