≡ Menu

5 jocuri inventive pentru petreceri

Ai de organizat o petrecere de zi de naştere pentru copii? Vin şi părinţii? Pe lângă toate părţile organizatorice ca locaţia, invitaţiile, decoraţiile şi mâncarea, trebuie să te gândeşti şi la activităţile din timpul petrecerii.

Poţi alege jocurile clasice ca sfoara (cu 2 echipe care trag de o sfoară groasă pentru a vedea cine are mai multă forţă), cursa în saci (cu copiii care trebuie să ajungă la linia de final sărind în saci de iută), cursa cu obstacole sau căutarea comorii. Sau te poţi gândi la o petrecere tematică în funcţie de vârsta invitaţilor: petrecere de gătit (de făcut brioşe, de exemplu) sau de făcut slime.

Dar dacă nu se potriveşte nimic din cele de mai sus sau le-ai făcut deja în anii anteriori, iată mai jos 5 idei de jocuri interesante şi ieftine ce se pot organiza la petrecerile de copii, dar nu numai. Pentru că multe se pot face şi cu participarea adulţilor. Cu cât mai mulţi în joc, cu atât mai bine. Pentru jocurile care solicită mai puţini jucători, se pot organiza mai multe echipe şi mai multe runde, iar pentru mai multă interactivitate echipele se pot trage la sorţi.

1 Roata hamsterului

Sursă foto: Pinterest

Un joc interesant, de coordonare şi de echipă în care toţi participanţii trebuie să meargă cu acelaşi ritm pentru a înainte. Se numeşte Roata hamsterului şi pentru a-l organiza ai nevoie doar de un cerc mare, închis (cusut) făcut din prelată sau din pânză tare. Şi de un căpitan care coordonează echipa pentru că participanţii nu prea văd încotro merge roata. Poţi organiza mai multe runde cu aceeaşi roată pe un anumit traseu prestabilit şi câştigă echipa cu cel mai bun timp. Sau, dacă spaţiul îţi permite, poţi avea mai multe “roţi” de culori şi echipe diferite în care câştigă cine ajunge primul. Este ideal pentru copii (de peste 8 ani) şi adulţi.

2 Ştafeta de apă

Sursă foto: Pinterest

Super amuzant, acest joc este potrivit pentru petrecerile în aer liber şi cu timp frumos. Dat fiind că participanţii nu vor scăpa fără apă pe haine, ideal este să anunţi în invitaţie ca fiecare să aducă tricouri de schimb (mai ales pentru cei mai mici). Ai nevoie de câteva recipiente de apă de aceeaşi mărime. Participanţii se pun în şir indian şi primul trebuie să toarne apa în recipientul celui din spate, fără să se întoarcă şi, evident, fără să verse din ea. Câştigă cel care reuşeşte să verse cât mai puţină apă pe jos sau pe ceilalţi participanţi :). Evident, nu strică să ai nişte prosop de hârtie pregătit pentru eveniment. Pentru adulţi, se pot adăuga elemente de dificultate ca recipiente greu de manevrat (stropitori) sau se pot pune cuburi de gheaţă în apă.

3 Piramida de pahare

Pahare de plastic, evident. E un joc de coordonare, mai mult pentru copiii mai mari şi pentru adulţi. Ai nevoie de:

Sursă foto: Pinterest
  • 10 pahare sau mai multe de plastic sau de carton, de aceeaşi mărime, ideal din cele de unică folosinţă pentru a fi uşoare
  • 1 bandă de elastic care să se potrivească pe partea de jos a paharului
  • bucăţi de sfoară de 60 cm (câte o bucată pentru fiecare participant)

Se pune elasticul pe partea de jos a paharului şi se leagă minim 3 maxim 5 sfori la distanţe egale (în funcţie de numărul de participanţi). Fiecare echipă primeşte un număr de pahare şi trebuie să se coordoneze astfel încât să construiască o piramidă din pahare fără să le atingă cu mâinile sau cu altă parte a corpului. Câştigă echipa care termină prima.

4 Scrisul în echipă

Tot pe ideea jocului de mai sus, acest exerciţiu este destinat adulţilor şi adolescenţilor. Vor avea nevoie de multă coordonare şi răbdare. Ai nevoie de o foaie mare sau un carton de culoare deschisă (minim A3), un marker cu vârf gros şi o culoare vizibilă (negru, roşu), o bandă elastică şi 5 bucăţi de sfoară de 50 de cm.

Sursă foto: Pinterest

Se poziţionează elasticul în partea de sus a markerului astfel încât să fie strâns. Se leagă cele 5 sfori la distanţe egale şi se scoate capacul markerului. Participanţii trebuie să se coordoneze să scrie împreună un cuvânt pe care îl primesc de la organizator. Câştigă echipa care a scris cel mai lizibil şi mai drept.

5 Lingura cu ou

Un joc clasic, în care mai mulţi participanţi încearcă să meargă pe un traseu stabilit cu un ou într-o lingură. Câştigă cine ajunge primul cu oul intact la linia de final. Acest joc se poate adapta în funcţie de vârsta celor care participă dar şi de locaţie. În loc de lingură se poate folosi orice obiect ai la îndemână ca spumiere, spatule sau polonice. Iar oul poate fi înlocuit cu alte lucruri ca bomboane (împachetate individual), fructe sau baloane mici umplute cu apă. Dacă nu ai la îndemână obiecte cât de cât la fel pentru toţi participanţii, le poţi aranja pe toate într-un dulap iar fiecare ia fără se se uite un obiect: unui participant îi poate pica o spatulă iar altuia un polonic, cu atât mai amuzant la întrecere.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.