≡ Menu

Fructele de pădure, o sursă excelentă de antioxidanți

Suntem în plin sezon pentru fructele de pădure și în România încă există multe fructe de pădure sălbatice ce pot fi culese. Acestea sunt mai bogate în vitamine și în antioxidanți decât cele cultivate pe scară largă așa că putem profita de zilele de vară care au mai rămas pentru a merge la cules. În funcție de loc se pot culege afine, zmeură, mure sau fragi și toate au calități nutritive excelente. Înainte de a merge la cules nu uita că ai nevoie de un coș sau cutii (nu pungi) pentru a putea strânge fructele și a le transporta fără a le strivi.

Dar ce putem face cu atâtea fructe de pădure culese când ajungem cu ele acasă? Pe lângă a le consuma proaspete, ne putem pregăti pentru a le folosi în mai multe feluri.

Congelarea fructelor de pădure

Unul din cele mai la îndemână moduri de a folosi fructele pe termen lung este de a le congela pentru ca mai apoi să le folosești în sucuri sau pentru a face înghețată. De asemenea, fructele congelate se pot folosi la ornat prăjiturile ca cheesecake sau torturi, dar și în iaurturi sau orez cu lapte.

Fructele se pot congela întregi sau făcute pulpă, trecute printr-un blender și congelate ca pastă. Dacă alegi a doua variantă, împarte pulpa de fructe în porții mici pentru a o putea folosi mai bine pentru că dacă o decongelezi nu o poți recongela după.

Deshidratarea / uscarea

O altă variantă de a păstra fructele pe termen lung este să le deshidratezi. Le poți păstra în borcane sau cutii bine închise sau le poți transforma în pudră pe care mai apoi să o folosești la sucuri, iaurturi cu fructe sau diverse rețete cu afine sau alte fructe de pădure. Pudra de fructe de pădure deshidratate este excelentă și pe post de colorant alimentar în deserturi, mai ales cea de afine pentru că îți va conferi o culoare deosebită.

Tratament termic

Și, să nu uităm de gemuri. Gemurile de fructe de pădure sunt un excelent mod de a le păstra peste iarnă și de a le folosi ca sursă de dulce atât pentru micul dejun dar și pentru diverse rețete de deserturi. Gemurile de afine sau de mure sunt dense și excelente ca contrast cu cremele de brânză sau cu iaurturile. Dacă nu ai o cantitate adecvată de fructe pentru gem, le poți combina atât între ele cât și cu piersici, caise și chiar cu mere. Vei obține gemuri de culori mai deschise dar cu mai multă pectină.

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.