≡ Menu

Schimbarea de garderobă

Mai sunt puÈ›ine zile până la schimbarea anotimpului È™i este timpul să ne pregătim de schimbarea garderobei: să punem la “păstrat” lucrurile de vară È™i să le scoatem din debara pe cele de iarnă. Câteva trucuri pe care È›i le explicăm în articolul nostru te vor ajuta să faci această schimbare mai uÈ™or È™i să fii pregătită pentru noul anotimp.

Primul pas este spălarea tuturor articolelor pe care vrei să le depozitezi. Este important acest pas pentru a elimina mirosurile de parfum sau de mâncare care pot atrage insecte sau să formeze bacaterii.

Următorul pas este gruparea lor pe categorii:

  • încălțăminte: È™lapi È™i sandale de plajă / sport / pantofi pentru evenimente etc.
  • îmbrăcămite: tricouri, fuste, rochii, pantaloni scurÈ›i, pantaloni lungi, bluze etc.
  • accesorii: brățări de picior, de exemplu, sau accesorii speciale pentru plajă.

Apoi depozitează fiecare categorie în parte în cutii sau pungi pe care le poți vida. Pungile care se pot vida ajută mult la folosirea cât mai eficientă a spațiului și protejează hainele de praf. Dacă alegi cutii, asigură-te că dimensiunile lor îți vor permite depozitarea cât mai multor unități în debaraua ta. Cutiile pentru depozitarea hainelor trebuie să aibă un sistem de închidere, fie cu cu fermoar dacă sunt cutii din pânză, fie cu clipsuri de închidere dacă folosești cutii din plastic, iar în partea superioară este bine să îi lași un pic de spațiu pentru ventilare mai bună.

Dacă folosești cutii de carton cu capac, poți folosi perforatoare pentru a crea un sistem de ventilație în partea superioară. Asigură-te că pui cutiile într-un spațiu adecvat: fără umezeală, bine izolat, ușor accesibil în cazul în care ai nevoie de ceva depozitat. Cutiile de carton și cele de pânză sunt recomandate doar în spațiile bine izolate, pentru că atrag ușor umezeala și pot dezvolta mucegai.

Ca să găsești mai ușor tot, folosește etichete de prețuri, practic etichete autoadezive pe care să le lipești pe fiecare cutie și pe care să scrii ce e înăuntru cu marker permanent. Etichetele de ajută atât pentru a găsi mai ușor ce cauți dar îți vor permite să refolosești cutiile și pentru alte articole în cazul în care ai nevoie schimbând eticheta.

Pentru articolele foarte sensibile – din mătase, de exemplu – poÈ›i opta pentru saci speciali de in în care să le păstrezi.

Un alt aspect important este protejarea hainelor de molii și atunci când le bagi în cutii este bine să adaugi și câteva crenguțe de lavandă uscată sau alte plante uscate ce pot fi folosite ca repelent. Folosește săculeți de pânză pe care să îi plasezi între haine.

Pentru a nu crea prea multe cute pe haine, se recomandă rularea lor în loc de a le împături. Prin rulare, ne asigurăm că hainele nu fac cute prea profunde mai ales dacă vor sta în cutii câteva luni.

Ultimele noutăți

Vine vara, bine-mi pare
Jun 26th, 2024
No Comments

Cred că toţi ne amintim cântecelul cu vine vara, bine-mi

3 Reţete delicioase pentru sănătatea intimă
Jun 24th, 2024
No Comments

Sănătatea intimă a femeilor este un aspect esențial al calității

Alergia la nichel: ce este și cum afectează purtatul de bijuterii
Jun 21st, 2024
No Comments

Alergia la nichel este una dintre cele mai frecvente forme

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju
May 29th, 2024
No Comments

O rețetă atât de simplu de făcut că te și

✕
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.