≡ Menu

3 Idei de a economisi spațiul

Am întrebat cititorii care sunt lucrurile care le ocupă cel mai mult spațiu în apartamentele lor. Iată top 3:

  • hainele
  • ghivecele cu plante
  • jucăriile

Hainele și jucăriile celor mici nu ar constitui o mare supriză pentru că toți ne lovim de această problemă, dar ghivecele ne-au surprins. Așa că am pregătit câteva idei despre cum se pot rezolva aceste probleme de spațiu mai ales în apartamentele mici.

Hainele

Spațiul pentru păstrarea hainelor devine repede o problemă fie că ai dulap sau folosești un anumit spațiu pe post de dressing. Umerașele sunt de obicei cele care ne ocupă cel mai mult spațiu. Cum putem rezolva această problemă? Există două căi: folosirea umerașelor subțiri care ne ajută să economisim spațiul și folosirea sistemelor de verticalizare. Iată două variante de verticalizare a umerașelor:

Un alt loc care ne poate salva spațiul este cuierul. În loc să folosim un cuier tip pom, se poate opta pentru un cuier de perete, dar vertical. Este mai elegant și ne oferă mai mult spațiu de depozitare. Poți opta pentru 2 sau 3 cuiere verticale din aceeași gamă dar de diverse mărimi. Măsoară cu o riglă distanța dintre cuiere pentru a-ți permite să agăți hainele cu ușurință.

Plantele

Iubitorii de plante au tendința de a umple locul cu ghivece care încep să le stea în cale. Tot verticalizarea este soluția. Se pot folosi sisteme de agățare a ghivecelor cu sfori sau cabluri, direct din tavan acolo unde înălțimea camerei o permite. Dar trebuie luat în calcul accesul la ghivece pentru a le putea uda. O altă soluție interesantă și mult mai estetică este să alegem un perete pe care să instalăm un sistem ce ne permite să ne punem toate plantele într-un loc.

Jucării

Și nu doar jucării, ci toate obiectele mici și mare pe care le avem peste tot. Unde să le punem pentru a câștiga spațiu dar să și le găsim atunci când avem nevoie de ele? Răspunsul este simplu: sistemul de depozitare cu cutii. Poți folosi orice tip de cutii, fie reciclate din carton pe care să le decorezi, fie de plastic, transparente sau colorate, fie cutii care se pot cumpăra din magazinele de decorațiuni. Marele avantaj este că poți depozita cutiile cu ușurință în orice spațiu: pe rafturi, în dulapuri, sub pat, sub banchetele din bucătărie. Cu cât le depozitezi mai vertical, cu atât mai bine. Folosește etichete sau un cod de culori ca să găsești mai repede ce cauți. Poți depozita în cutii orice de la jucăriile celor mici la rechizite, hârtie igienică, prosoape sau accesorii de cusut. Vezi mai jos câteva idei, iar cea de la Craft Passion este chiar cu cutii reciclate.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.