≡ Menu

3 Motive pentru a instala un șemineu

Șemineele clasice aduc un plus de valoare unei case, atât din punct de vedere estetic cât și economic, reducând facturile de utilități. Dar când este indicat să instalăm un șemineu? Și care sunt avantajele de a avea un șemineu? Iată mai jos câteva recomandări și 3 motive pentru care ar fi bine să te gândești să încorporezi un șemineu în design-ul casei tale.

Design și utilitate

Un șemineu este indicat mai ales când ai o casă mare, cu camere înalte. Ajută foarte mult la încălzirea camerei în care îți petreci timpul, oferă o atmosferă plăcută și un loc de socializare excelent pentru familie și prieteni.

Există foarte multe modele de șeminee: clasice (lemn sau peleți), pe gaz sau electrice. De asemenea, există dimensiuni variate de la foarte compacte până la foarte mari, în funcție de destinația finală. Poți alege un șemineu încorporabil sau unul de sine stătător.

Dacă te îngrijorează spațiul pe care îl ocupă un șemineu, ia în calcul opțiunea de sobe pe paleți pe care le poți pune înr-un colț și care nu va obtura centrul camerei și nici pereții centrali dacă deja ai design-ul terminat.

Pe de altă parte, dacă ai spațiu mult, poți lua în calcul să își construiești șemineul pe dimensiunile exacte de care ai nevoie și să profiți și de eventualul spațiu de expunere pe care îl poți face deasupra lui.

Beneficii

  • Căldură economică
    Un șemineu încălzește repede o încăpere mare și menține căldura mult timp, reducând factura totală pentru încălzire. Poziționat în camera care se folosește cel mai mult, este excelent atât pentru a încălzi cât și pentru a adăuga atmosferă în zilele geroase de iarnă. Există multe modele de șeminee dar cel clasic, pe lemne, peleți sau brichete de rumeguș, este cel care adaugă atmosferă cu adevărat.
  • Ușor de folosit
    Un șemineu este ușor de folosit, indiferent de ce model alegi: clasic, pe gaz sau electric. Ai nevoie de un aprinzător bun (ușor de introdus, cât mai lung pentru a evita să te arzi) dacă șemineul nu are unul încorporat. Fiind o sursă de căldură cu flacară este necesar să fie bine delimitată de restul salonului atât pentru a proteja mobila și covoarele, cât și pe cei mici.
  • Valoare adăugată pentru casa ta
    Un salon sau un dormitor cu șemineu aduc un plus de valoare casei tale iar în cazul în care decizi să îți scoți casa la vânzare este unul din acele elemente ce pot înclina balanța în favoarea ta.

Ultimele noutăți

Supă cremă de linte cu spanac și semințe de chia
Feb 25th, 2024
No Comments

O dietă bogată în nutrienţi este esenţială pentru a ne

Calendarul Laboral 2024: zile libere și oportunități de relaxare
Feb 23rd, 2024
No Comments

În România, în 2024, avem 17 zile libere declarate prin

Pomicultura: Cultivarea deliciilor din grădina proprie
Feb 21st, 2024
No Comments

Agricultura, mai ales pomicultura, are un farmec aparte. A cultiva

Cadouri personalizate: Cum să oferi un cadou unic și memorabil
Feb 19th, 2024
No Comments

Alegerea cadoului perfect pentru cei dragi poate fi o provocare.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.