≡ Menu

Ce să ai mereu în geantă în zilele de vară

S-a schimbat atât de mult vremea în ultimii ani că nu mai ştim ce să ne luăm cu noi când plecăm de acasă. Sunt veri foarte ploiase şi reci iar în altele nu scăpăm de caniculă. Dar vara, oricât de ploioasă ar fi, rămâne anotimpul cel mai cald şi în care trebuie să avem grijă de noi şi de pielea noastră.

Specialiştii dermatologi avertizează că afecţiunile de piele sunt din ce în ce mai des întâlnite la toate categoriile de vârstă din cauza soarelui puternic şi a lipsei de protecţie UV. Dacă foloseşti machiaj, caută mărci cunoscute şi, pe cât posibil, cu factor de protecţie UV pentru a te asigura că tenul tău este bine îngrijit: de la crema de faţă, la fondul de ten şi la luciu de buze.

Iată ce ar trebui să avem la noi în geantă când plecăm de acasă în zilele de vară:

  • cremă de soare – important este când pleci de acasă să aplici deja pe corp – picioare şi braţe, cremă de soare şi una specială, cu factor de protecţie mare, pentru faţă. Tenul îmbătrâneşte mai repede fără protecţie solară, iar razele UV pot produce atât pete cât şi alte afecţiuni grave de piele. Pune întotdeauna crema de protecţie sub machiaj pentru a te proteja.
  • ochelari de soare – mai ales pentru persoanele care nu suportă lumina puternică, ochelarii de soare trebuie să fie tot timpul la îndemână. Te protejează şi de riduri pentru că nu te forţează să mijeşti ochii de câte ori dai de lumină.
  • balsam de buze – este foarte important să ai unul cu tine mai ales pentru zilele când petreci multe ore în aer liber. Îl poţi folosi acasă la exfoliat buzele, dar şi ca factor protector. Este ideal pentru zilele cu soare puternic – unde poţi folosi unul cu factor de protecţie pentru razele UV, dar şi pentru zilele cu vânt.
  • şapcă sau pălărie de soare – sau orice altceva ce îţi acoperă atât părul cât şi ceafa şi fruntea. Chiar dacă afară este înnorat razele UV îţi afectează pielea mai ales în orele de la amiază. Protejează-ţi pielea şi părul cât mai bine. Foloseşte culori deschise şi materiale cât mai naturale, care se ventilează bine ca inul sau bumbacul.
  • un termos cu apă – hidratarea este foarte importantă când temperaturile sunt înalte. Corpul transpiră mai mult, încercând să îşi regleze temperatura, iar prin transpiraţie pierdem mai multă apă decât în mod normal. Este imporant să ai la îndemână apă tot timpul zilei şi să bei constant. Un termos de ajută să păstrezi apa la o temperatură decentă aşa că poţi lua unul de jumătate de litru cu tine pe care să îl reumpli pe parcurs.
  • haine potrivite – dacă mergi la plimbare încearcă să ai haine comode, din materiale naturale şi care să îţi acopere cât mai mult din corp dacă ai de gând să stai mult în aer liber. Hainele largi, care permit pielii să respire, sunt ideale pentru plimbări sau activităţi fizice.

Oricând poţi căuta o zonă cu umbră pentru a lua o pauză atunci când simţi că te ustură pielea prea tare de la soare. Important este să te protejezi pe cât posibil cât mai bine, iar seara să urmezi atât rutina de a curăţa tenul de impurităţi şi de machiaj, dar şi să îl hidratezi.

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.