≡ Menu

Cea mai ieftină metodă de eliminare a mucegaiului

Mucegaiul este o ciupercă care se formează în medii umede, în special în băi, bucătării dar şi în camere, mai ales în perioadele ploioase. Dincolo de aspectul său inestetic, mucegaiul este nesănătos pentru oameni şi animale, în special pentru cei care au probleme sau sunt predispuşi la afecţiuni respiratorii. Eliminarea mucegaiului este simplă şi la îndemâna ta. Îţi vom arăta acum cum să elimini în cel mai ieftin şi eficient mod mucegaiul folosind clor (hipoclorit de sodiu), substanţă care omoară mucegaiul şi dezinfectează eficient, şi oţet.

Majoritatea produselor pentru îndepărtarea mucegaiului au ca substanţă activă clorul. Şi atunci de ce să plăteşti în plus pentru parfum când tu ai nevoie doar de clor pentru a omorî mucegaiul?

solutie de clor

Pentru ce utilizăm clorul

Soluţia pe bază de clor o să vă ajute la eliminarea mucegaiului de pe suprafeţe netede, neporoase. Gresia, faianţa şi rosturile lor se curăţă frumos cu clor. De asemenea căzile şi marginile lor. Mai puţin eficient este clorul în cazul zidurilor unde omoară mucegaiul doar de la suprafaţă (deoarece zidurile absorb apa nu şi clorul). În cazul lor este dată de folosirea ulterioară a oţetului, aşa cum vom vedea în continuare.

De ce avem nevoie

Evident, de clor. Clorul se combină cu apă rece în proporţie de 1 la 10. La 1 pahar de hipoclorit de sodiu adăugaţi 10 pahare de apă. Nu faceţi cantităţi mult mai mari decât o să folosiţi deoarece soluţia îşi va pierde din putere, în câteva săptămâni îi scade eficienţa cu 50%. Formaţi soluţia şi turnaţi-o într-un flacon de detergent pentru geamuri, pentru a putea să o pulverizaţi.

Precauţii

Câteva precizări înainte de a trece la treabă. Citiţia eticheta! Clorul este o substanţă utilă dar foarte iritantă. Evitaţi contactul cu ochii deoarece este foarte periculos pentru ei. Arde! Folosiţi mănuşi pentru a spăla cu el. Chiar şi diluat îşi păstrează capacitatea de a dăuna pielii. Utilizaţi clorul în spaţii deschise sau bine ventilate. Deschideţi uşile şi geamurile camerelor în care urmează să-l utilizaţi. Clorul e iritant pentru căile respiratorii aşa că nu-l respiraţi. Clorul decolorează. Zidurile (altele decât cele albe, evident) se vor decolora. Dacă utilizaţi soluţii pe bază de clor trebuie să aveţi în vedere acest aspect. De asemenea, clorul – renumit ca înălbitor – o să decoloreze textilele, covoarele, etc. cu care o să vină în contact. Îndepărtaţi sau acoperiţi orice astfel de obiect care s-ar putea decolora.

Cum se foloseşte

Cu ajutorul unei cârpe sau perii ştergeţi zona care urmează să fie tratată cu clor (pentru a nu dilua soluţia de clor). Aplicaţi cu pulverizatorul soluţia de clor şi lăsaţi-o să acţioneze câteva minute. Frecaţi cu o cârpă sau perie (periuţa de dinţi veche e ideală pentru spaţiile înguste). Repetaţi de câte ori e nevoie (după câteva minute sau ziua următoare).

“Finisarea” cu oţet

Mirosul de clor este puternic şi persistent. Pentru a scăpa de el, dar şi pentru a completa tratamentul, în special în cazul zidurilor unde clorul are eficienţă doar la suprafaţă, puverizaţi pe suprafaţa uscată (după tratamentul cu clor) oţet alb, folosind un pulverizator pentru grădină sau un flacon de la un detergent pentru geamuri. Lăsaţi să se usuce, aerisiţi bine şi bucuraţi-vă de viaţă!

 

Ultimele noutăți

Băuturi răcoritoare pentru creșterea imunității la sfârșit de vară
Aug 21st, 2024
No Comments

Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit și temperaturile

Cum să cumperi rechizite cu buget redus pentru începerea şcolii
Aug 20th, 2024
No Comments

Începutul unui nou an școlar este un moment plin de

Cum ne protejăm de temperaturile extreme de vară?
Jul 24th, 2024
No Comments

Da, vara este cald, ştim cu toţii, dar parcă este

Pantofi comozi, postură bună
Jul 20th, 2024
No Comments

Pantofi: ce tip sunt adecvaţi pentru a evita durerile de

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.