Problema odorizantelor de cameră este nu doar că sunt scumpe ci, mai ales, că sunt ineficiente, miros exagerant de puternic la început şi deloc spre final. Şi, pentru cele câteva picături de parfum pe care le eliberează în aer, te “taxează” cu o mulţime de compuşi chimic. Dar ce ai zice de un dedorant natural pentru cameră, atât de eficient încât să-l poţi folosi şi în baie?! Da. Se poate. E ieftin şi eficient.
Sfat: pentru a obţine un odorizant cu forme frumoase şi ferme (cum suna asta!:) ), folosiţi forme de silicon sau de plastic, pentru a scoate cu uşurinţă bucăţile obţinute. Tăviţele din plastic în care se ambalează boboanele de ciocolată sunt excelente!
Ingrediente:
- 2 căni de bicarbonat
- 1-2 linguriţe de ulei esenţial (îl găsiţi în magazinele naturiste)
- 1 cană de apă fiartă şi răcită
- tavă de brioşe, ambalaje se bomboane de ciocolată din plastic sau tava de plastic pentru gheaţă a congelatorului
Preparare:
- Amestecaţi uleiul esenţial cu apa. De preferat să alegeţi un ulei cu miros natural, proaspăt: citric (lămâie, portocală), ecualipt, lemon tree, brad, etc.
- Amestecaţi lichidul cu bicarbonatul într-un vas până se omogenizează bine.
- Turnaţi pasta obţinută în formele de plastic sau silicon.
- Lăsaţi la uscat 48 de ore (două zile şi două nopţi).
- Scoateţi cu grijă odorizantul obţinut şi depozitaţi-l în porcane uscate, închise ermetic.
- Pentru a-l folosi, puneţi 2-4 bucăţi de odorizant într-un borcan cu capacul scos şi plasaţi-l în locurile dorite: mijlocul sufrageriei, în toaletă, în locurile în care se fumează, etc.
Avantajul acestui deodorant este că se poate recicla. După ce odorizantul îşi pierde mirosul, puteţi să picuraţi 2-3 picături de ulei esenţial (acelaşi tip!) pentru a-i continua viaţa. Mai mult chiar, se poate amesteca din nou cu apă şi, urmând reţeta, să obţineţi un odorizant nou. Nu-i aşa că e frumos când se întâmplă asta?!