≡ Menu

Cheesecake de vanilie – o rețetă economică și fără coacere

Duminica este o zi bună să facem o prăjitură în casă pentru toți. Dar, de cele mai multe ori, din cauza timpului sau a lipsei de ingrediente preferăm să cumpărăm ceva gata făcut. Iată de ce această rețetă de cheesecake e numai bună pentru că folosește puține ingrediente, este economică și nu necesită coacere, ceea ce reduce mult timpul de preparare. Este o rețetă de cheesecake de vanilie pe care o putem face ori de câte ori avem poftă de dulce și prea puțin timp la dispoziție. Evident, nu va avea textura unei tarte de cheesecake cu coacere dar este foarte bună la gust și fiind atât de rapidă de preparat este un înlocuitor excelent pentru o duminică în familie.

Avem nevoie de un mixer de mână sau un tel, un castron încăpător, un sucitor sau robot de bucătărie și o tavă de silicon sau una clasică pentru prăjituri. Cantitățile de mai jos sunt pentru 4 persoane. Dacă vreți să faceți o prăjitură mai mare, măriți în consecință toate ingredientele.

Ingrediente:

  • 200 grame de cremă de brânză
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 60 ml de lapte (este recomandabil să fie lapte integral)
  • 50 grame de zahăr
  • 1 vârf de linguriță de sare
  • 100 grame de biscuiți simpli sau biscuiți cu vanilie
  • 1 lingură de unt

Mod de preparare:

Amestecăm laptele cu esența de vanilie, sarea și cu zahărul într-un castron mare, fie cu un tel fie cu mixerul de mână.

Adăugăm crema de brânză și cu mixerul pe viteză medie amestecăm 2-3 minute. Apoi mărim viteza și amestecăm până se omogenizează bine. Cu ajutorul unei spatule, curățăm bine marginile castronului pentru a încorpora bine brânza. Dacă facem această operație cu un tel, avem nevoie de aproximativ 10 minute și trebuie să depunem ceva efort pentru a se încorpora bine crema de brânză.

Continuăm cu biscuiții pe care îi zdrobim fin, în robotul de bucătărie sau cu ajutărul unui sucitor. Îi punem într-o pungă cu sistem de închidere și trecem sucitorul peste pungă de mai multe ori până obținem o pudră fină.

Punem biscuiții într-o formă de prăjitură și adăugăm peste ei lingura de unt pe care îl topim în prealabil. Presăm bine biscuiții cu ajutorul unei linguri pentru a obține blatul.

Turnăm amestecul de cremă de brânză peste blat și nivelăm. Băgăm prăjitura la congelator pentru 20 de minute după care se poate servi.

Ce rămâne se poate păstra în frigidere pentru o zi, două, într-un recipient acoperit. Se poate orna cu fructe proaspete: căpșuni, struguri, mandarine. Sau cu ciocolată rasă, alune sau nuci. Sau cu gem sau marmeladă, mai ales din fructe roșii. Orice vă face plăcere și merge cu gustul de vanilie.

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.