≡ Menu

Cum să devii un expert în căutarea pe Google

Toți folosim motorul de căutare Google pentru orice, dar nu toți știm să îl folosim la adevăratul său potențial. Iar când avem nevoie de un anumit tip de informație care nu este ușor de găsit cei care știu cum să caute corect sunt cei care găsesc cel mai repede ceea ce caută.

Folosește ghilimelele

Atunci când ai nevoie de ceva foarte specific, folosirea ghilimelelor ajută mult pentru că motorul de căutare va afișa cu prioritate site-urile care conțin toate aceste cuvine și în ordinea dată de tine. De exemplu, dacă vrei să îți cumperi o mașină la mâna a doua din Cluj, cel mai bine e să dai căutare astfel: auto rulate cluj. Practic, căutarea va fi mult mai detaliată și rezultatele mai aproape de ce cauți tu.

Folosește cratima

Cratima ajută mult în căutările ce conțin cuvinte cu înțelesuri. Să presupunem că vrei să cauți varietăți de păr (pom fructifer). Dacă vei căuta varietăți de păr, rezultatele se vor referi la coafuri pentru că sunt mai multe articole despre acest subiect și mult mai puține despre peri, pomii fructiferi. Dacă vrei ca rezultatele să fie despre pomii frutiferi căutarea corectă este: varietăți de păr -cap. În acest fel, motorul de căutare va exclude paginile care conțin cuvântul cap, cuvânt care apare des în articolele despre tunsori și coafuri. Atenție mare la spațiere: după spațiu se pune cratima lipită de cuvântul pe care vrei să îl excluzi din căutare.

Folosește asteriscul

Foarte folositor atunci când cauți o informație pe care o ai doar parțial. De exemplu, cauți un proverb dar nu îl știi complet. Asteriscul înlocuiște cuvintele lipsă iar motorul de căutare caută expresiile aproapiate. Exemplu: cauți proverbul pe care nu ți-l amintești în acest fel: “Cum e *, și pistolul“. Motorul de căutare găsește imediat proverbul complet: cum e turcul, și pistolul.

Folosește două puncte

Atunci când știi exact pe ce site se află informația pe care o cauți, e suficient să scrii site-ul urmat de două puncte și de termenii de căutare. Motorul va afișa rezultatele de pe site-ul specific. Exemplu: traiesteieftin.ro: amenajare grădini.

Folosește OR

Or (care înseamnă sau în engleză) te ajută să găsești ce cauți folosind propoziții cu sintaxe diferite. Exemplu: cum să educi un copil să fie empatic OR empatia la copiii mici cum se învață.

Căutări simple

Uneori simplu e chiar mai simplu. Poți începe cu o căutare simplă ca mai apoi, dacă nu ești mulțumit de rezultatele care apar, să adaugi alți termeni. De exemplu: service Sibiu. Dacă ce găsești nu este suficient, poți adăuga alți termeni ca: auto, marca de mașină pe care o ai, un nume de cartier etc.

Căutarea de definiții

  • pentru definiții din dicționar e suficient să scrii definiție: și apoi să pui cuvântul căutat. De exemplu: definiție: zăgaz.

Ultimele noutăți

Cadouri originale pentru zile de naștere deosebite
Aug 22nd, 2023
No Comments

Se apropie ziua de naștere a cuiva drag și te

Fructele de pădure, o sursă excelentă de antioxidanți
Aug 22nd, 2023
No Comments

Suntem în plin sezon pentru fructele de pădure și în

Ce să alegi pentru o vacanță comodă dar activă
Aug 19th, 2023
No Comments

Fiindcă pentru a merge în vacanță singur, ca bărbat, reprezintă

Trăiește (mai ieftin) folosind internetul
Aug 18th, 2023
No Comments

Nu trebuie să fii neapărat zgârcit pentru a-ți dori să

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.