≡ Menu

Cum să devii un expert în căutarea pe Google

Toți folosim motorul de căutare Google pentru orice, dar nu toți știm să îl folosim la adevăratul său potențial. Iar când avem nevoie de un anumit tip de informație care nu este ușor de găsit cei care știu cum să caute corect sunt cei care găsesc cel mai repede ceea ce caută.

Folosește ghilimelele

Atunci când ai nevoie de ceva foarte specific, folosirea ghilimelelor ajută mult pentru că motorul de căutare va afișa cu prioritate site-urile care conțin toate aceste cuvine și în ordinea dată de tine. De exemplu, dacă vrei să îți cumperi o mașină la mâna a doua din Cluj, cel mai bine e să dai căutare astfel: auto rulate cluj. Practic, căutarea va fi mult mai detaliată și rezultatele mai aproape de ce cauți tu.

Folosește cratima

Cratima ajută mult în căutările ce conțin cuvinte cu înțelesuri. Să presupunem că vrei să cauți varietăți de păr (pom fructifer). Dacă vei căuta varietăți de păr, rezultatele se vor referi la coafuri pentru că sunt mai multe articole despre acest subiect și mult mai puține despre peri, pomii fructiferi. Dacă vrei ca rezultatele să fie despre pomii frutiferi căutarea corectă este: varietăți de păr -cap. În acest fel, motorul de căutare va exclude paginile care conțin cuvântul cap, cuvânt care apare des în articolele despre tunsori și coafuri. Atenție mare la spațiere: după spațiu se pune cratima lipită de cuvântul pe care vrei să îl excluzi din căutare.

Folosește asteriscul

Foarte folositor atunci când cauți o informație pe care o ai doar parțial. De exemplu, cauți un proverb dar nu îl știi complet. Asteriscul înlocuiște cuvintele lipsă iar motorul de căutare caută expresiile aproapiate. Exemplu: cauți proverbul pe care nu ți-l amintești în acest fel: “Cum e *, și pistolul“. Motorul de căutare găsește imediat proverbul complet: cum e turcul, și pistolul.

Folosește două puncte

Atunci când știi exact pe ce site se află informația pe care o cauți, e suficient să scrii site-ul urmat de două puncte și de termenii de căutare. Motorul va afișa rezultatele de pe site-ul specific. Exemplu: traiesteieftin.ro: amenajare grădini.

Folosește OR

Or (care înseamnă sau în engleză) te ajută să găsești ce cauți folosind propoziții cu sintaxe diferite. Exemplu: cum să educi un copil să fie empatic OR empatia la copiii mici cum se învață.

Căutări simple

Uneori simplu e chiar mai simplu. Poți începe cu o căutare simplă ca mai apoi, dacă nu ești mulțumit de rezultatele care apar, să adaugi alți termeni. De exemplu: service Sibiu. Dacă ce găsești nu este suficient, poți adăuga alți termeni ca: auto, marca de mașină pe care o ai, un nume de cartier etc.

Căutarea de definiții

  • pentru definiții din dicționar e suficient să scrii definiție: și apoi să pui cuvântul căutat. De exemplu: definiție: zăgaz.

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.