≡ Menu

Cum să economisești fără să renunți la pasiunile tale

Când vorbim despre pasiunile noastre ajungem fără doar și poate la partea economică pe care o implică. Fie că este vorba de mers cu bicicleta sau de pescuit, o pasiune presupune de cele mai multe ori niște investiții.

Dar putem să ne bucurăm de hobby-urile noastre și fără să intrăm în datorii? Sigur că da! Mai mult decât atât, un hobby este o activitate care ne ajută să ne menținem sănătoși atât fizic cât și mental așa că este chiar necesară din toate punctele de vedere.

Câteva sfaturi care ne ajută să economisim și să ne bucurăm de pasiunile noastre:

Fixează un buget

Este foarte important să ai un buget stabilit pentru pasiunea ta, mai ales dacă nu este un hobby pe care ceilalți membri ai familiei îl vor practica cu tine. De exemplu, dacă pasiunea ta este să mergi la schi, fixează un buget pentru vacanța de iarnă pe care să îl poți cheltui pe ce ai nevoie, de la echipment la skipass dar asigură-te că ceilalți din familie pot avea și ei partea lor de buget pentru cei vor să facă ei.

Folosește ce ai

Dacă ești pescar, de exemplu, încearcă să folosești / refolosești ce ai la îndemână pentru a economisi. Orice cutie din bucătărie poate fi folosită ca recipient pentru boilies și alte momeli, fără a fi nevoie să cheltui pe recipiente speciale.

Dacă hobby-ul tău este gătitul, începe prin a folosi tăvile pe care deja le ai înainte de cumpăra altele specifice pentru anumite preparate pe care mai apoi nu o să le mai faci.

Optează pentru second hand

Poți obține prețuri excelente când vine vorba de materiale și echipamente mai ales când nu este sezon. Înainte de a cumpăra orice echipament nou, verifică și ce oferte sunt la mâna a doua. Uneori poți obține echipamente excelente dacă ai răbdare cu prețuri mult mai mici decât cele noi. Dat fiind că algoritmii de la Google și de pe rețelele sociale ne pun mereu în față exact ce ne dorim, uneori este greu să ne abținem să cumpărăm impulsiv de pe site-urile care se promovează. Dacă ne dorim să rămânem într-un buget stabilit, trebuie să avem răbdare pentru a verifica ofertele de pe mai multe site-uri, inclusiv cele de la mâna a doua.

Împarte cu prietenii

Pe lângă distracție, poți împărți și cheltuielile cu prietenii. Totul iese mai ieftin dacă mergi undeva cu gașca. Dacă mergeți la pescuit, puneți banii împreună să cumpărați momeală în cantități mai mari care presupune un preț mai mic, ca pungile de pelete crap sau de alte tipuri. În general, nada în pungi mai mari iese mai bine la preț și o puteți folosi toți la o partidă de pescuit. La fel puteți face schimb de echipament dacă vreți să mergeți cu familiile în date diferite.

Fii realist

Pasiunile ne ajută să ne bucurăm de viață și să scăpăm de stresul cotidian. Nu trebuie să devină o povară financiară sau organizatorică. Așa că fii realist cu hobby-urile tale pentru a nu se transforma într-o eternă frustare că nu ai suficiente resurse (bani, timp, prieteni etc) pentru a te bucura de ele.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.