≡ Menu

Cum să îţi faci propriul parfum la tine acasă

Irezistibil şi personal, parfumul este semnătura fiecăruia dintre noi. Dacă ai un simţ olfactiv bine dezvoltat, poţi încerca să îţi creezi propriul parfum la tine acasă. Poate fi şi un cadou excelent şi inedit pentru cineva drag.

Înainte de începe, citeşte principiile de bază pentru a şti cum se combină esenţele.

De asemenea, ia în calcul că vei avea nevoie de :

  • o pâlnie mică (dacă nu ai, o poţi face un con din hârtie, carton sau o folie de plastic)
  • sticle mici, închise la culoare, cu capac etanş ca în fotografia de mai jos
  • filtru de hârtie pentru cafetieră sau o bucată de tifon

 

 

 

Principii de bază

Un parfum este un amestec lichid de compusi aromatici. Esenţele parfumurilor sunt denumite în industria parfumurilor note. Există trei clase de note:

  • notele de vârf: 
    Notele de vârf sunt cele care oferă prima impresie a unui parfum. Sunt notele care se evaporă cel mai repede de la pulverizare (între 2 şi 10 minute, timp în care se evaporă compuşii alcoolici). De obicei notele de vârf sunt: citrice, ierburi sau fructe de pădure.
  • notele de mijloc:
    Notele de mijloc sunt inima unui parfum, sunt cele care îl fixează într-o anumită categorie: floral, lemnos etc. În general sunt esenţe de flori.
  • notele de bază (sau de fond):
    Notele de fond sunt cele care se evaporă cel mai greu şi care de obicei sunt esenţe intense de pachouli, santal, cedru.

Reţeta de parfum pe bază de uleiuri esenţiale

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de seminţe de struguri sau de jojoba
  • 6 linguri de vodcă
  • 2 linguri şi jumătate de apă îmbuteliată
  • 30 picături de uleiuri esenţiale
    • 9 picături pentru notele de vârf
    • 15 picături pentru notele de mijloc
    • 6 picături pentru notele de fond

Instrucţiuni:

Într-o sticlă de culoare închisă, se toarnă uleiul de bază. Se adaugă apoi uleiurile esenţiale, începând cu notele de fond, apoi cele de mijloc şi la final cele de vârf.

Apoi se adaugă alcoolul, se pune bine capacul şi se lasă la macerat minim 2-3 zile. Dacă nu e mare grabă, se poate lăsa mai multe săptămâni. Când mirosul se simte destul de puternic, se adaugă apa, se închide sticla şi se scutură bine jumătate de minut.

Ultimul pas constă în strecurarea parfumului. Se pune pâlnia într-o sticluţă curată, iar în pâlnie filtrul de hârtie. Se strecoară parfumul şi se închide bine sticla.

Dacă e un cadou, ar fi mai bine să îl puneţi într-o sticlă cu pulverizator ar fi excelent.

0 comments… add one

Adaugă un comentariu

Ultimele noutăți

Meseriaş la tine acasă – cum economisim bani pentru lucrări
Sep 26th, 2018
No Comments

Nevoia ne învaţă, nu-i aşa? Ce facem când nu avem

7 modalităţi ieftine de a-ţi petrece timpul liber
Sep 26th, 2018
No Comments

Un sfârşit de săptămână, o zi liberă, o mini-vacanţă. Nu

Cum să ai grijă de dinţii tăi
Sep 26th, 2018
No Comments

Dinţii sănătoşi sunt foarte importanţi nu doar din punct de

Cu ce înlocuim balsamul de rufe?
Sep 11th, 2018
No Comments

De cele mai multe ori cumpărăm produse doar pentru că

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.