≡ Menu

Cum să îţi planifici vacanţa de vară din timp

Chiar dacă de abia s-au terminat sărbătorile de iarnă, poţi deja să începi să planifici vacanţa de vară pentru că pregătirile din timp sunt esenţiale dacă vrei să obţii preţuri bune. În primul rând, vara este un sezon foarte aglomerat pentru majoritatea destinaţiilor, atât cele din ţară, cât şi internaţionale ceea ce face ca preţurile în timpul verii să urce mult la cazare şi transport. În al doilea rând, mai ales pentru familiile cu copii, vacanţa de vară devine aproape obligatorie pentru că este anotimpul în care poate călători toată familia.

Bugetul

Alocarea unui buget este esenţială pentru că vacanţele sunt evenimente speciale care pot să ne îndatoreze pe termen scurt. Atunci când alocăm un buget trebuie să avem în vedere ce ne putem permite să cheltuim pe transport şi cazare, care sunt principalele elemente. Mai apoi, trebuie să luăm în calcul activităţile pe care ni le dorim şi mâncarea. În ceea ce priveşte activităţile există variante foarte economice ca plimbările pe circuitele naturale, statul la plajă sau vizitarea muzeelor care de obicei au preţuri decente şi oferă reduceri pentru copii sau grupuri mari. Dar există şi activităţi costisitoare care trebuie incluse de la început în buget ca sporturile nautice, intrarea în parcurile de atracţii, la grădinile zoologice etc. Pentru partea de mâncare, ca să poţi controla bugetul, în funcţie de destinaţie poţi alege un regim cu totul inclus şi să scapi de griji, sau să alegi cazare unde poţi găti. Dacă mergi pe varianta de a mânca în oraş în fiecare zi, caută bine înainte detalii despre preţurile medii de la restaurantele din zonă ca să ştii la ce buget să te aştepţi.

Transportul

Cu maşina sau cu avionul? Evident, depinde de destinaţie. Maşina îţi conferă mai multă autonomie şi costuri mai reduse mai ales dacă este o destinaţie apropiată ca Bulgaria, Grecia sau Ungaria. Programează-ţi din timp o revizie a maşinii pentru începutul verii ca să te asiguri că ai timp de reparaţii dacă este cazul pentru a putea pleca în vacanţă liniştiţi. Revizia este importantă pentru că la drum lung, mai ales în afara ţării, ai nevoie de maşina ta în stare funcţională. Este mai greu de reparat maşina în afara ţării. Orice alte acte de care ai nevoie, se pot obţine cu puţin timp înainte de a pleca în vacanţă, ca asigurarea la maşină. O poţi obţine rapid din orice oraş. De exemplu, eşti în Slobozia cu o simplă căutare “asigurare RCA Slobozia” poţi localiza agenţii din zonă care vând asigurări.

Dacă alegi avionul, nu uita că există multe restricţii la bagaje. În funcţie de destinanţie şi de perioada pe care vrei să o petreci acolo, caută o companie aeriană care să îţi permită să iei cu tine tot ce ai nevoie, mai ales dacă eşti un caz special şi vrei să iei cu tine echipament sportiv sau animale de companie.

Cazarea

De cele mai multe ori căutăm cazarea cea mai ieftină deşi nu în toate cazurile este cea mai economică variantă. Dacă este prea departe de punctele de atracţie vom cheltui mult pe transport şi vom pierde şi prea mult timp pe zi pentru a ajunge unde ne dorim. Soluţia este foarte simplă: folosind aplicaţia de la Google “My Maps” poţi alege atracţiile pe care vrei să le vizitezi din oraşul în care mergi iar mai apoi alegi cazarea cea mai apropiată de acestea. Sunt practic hărţi personalizate pe care le poţi salva pentru vară şi te ajută mult la organizare.

Acte şi iar acte

Şi nu în ultimul rând trebuie să te gândeşti din timp la actele de identitate pe care le vei folosi. În funcţie de ţară, vei putea merge fie cu cartea de identitate fie cu paşaportul. Mai mult, atunci când călătoreşti cu paşaportul, în funcţie de destinaţie s-ar putea să ai nevoie de viză aşa că trebuie să te organizezi din timp pentru că unele consulate se mişcă foarte greu. De asemenea, există ţări care cer ca paşaportul să aibă un minim de 6 luni de validitate la data călătoriei. Programează toate aceste operaţiuni din timp ca să ai totul pregătit pentru vară. Actele de identitate sunt cele durează cel mai mult şi fără de care nu poţi călători. Mai apoi, trebuie să iei în considerare dacă ai nevoie de ceva în plus: procură sau anumite acte fotocopiate pentru cazuri speciale. Asigurarea de călătorie, în schimb, o poţi face super rapid online: cauţi “asigurare calatorie online” şi o primeşti pe loc după efectuarea plăţii.

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.