≡ Menu

Cum să prelungeşti viaţa electrocasnicelor tale

Trăim într-o epocă în care modelele de electrocasnice se schimbă cu o viteză extraordinară dar asta nu înseamnă că trebuie să le schimbi în fiecare an. Ideal este să ai grijă de ele pentru a le prelungi viaţa utilă. Păstrându-le îngrijite, le vei putea vinde la mâna a doua când vei vrea să îţi cumperi un model mai nou sau chiar să le oferi producătorilor care fac promoţii de genul: adu aparatul vechi şi primeşti reducere la cel nou.

Mai jos îţi prezentăm câteva dintre operaţiunile importante pentru îngrijirea electrocasnicelor.

  • Curăţă aparatele după fiecare folosire. Poate cel mai important aspect în a avea grijă de aparatele tale, curăţarea lor trebuie să devină rutină. Fie că vorbim de un filtru de cafea sau de un aspirator, toate electrocasnicele trebuie curăţate după folosire. Şterge-le bine cu o lavetă umedă, strânge-le şi depozitează-le. Pentru plite vitroceramice şi de inducţie curăţarea după fiecare folosire este foarte importantă pentru că se întreţin mai uşor. La câteva luni trebuie efectuată o curăţare mai în profunzime în funcţie de fiecare aparat. Talpa fierului de călcat se poate curăţa cu o soluţie de oteţ – poţi citi aici mai multe despre cu ce să cureţi talpa fierului de călcat. Tot cu soluţii pe bază de oţet poţi curăţa şi filtrul de cafea, aparatul de sandvişuri, maşina de spălat vase şi chiar maşina de spălat rufe. Oţetul ajută la îndepărtarea calcarului. Încearcă să foloseşti soluţii de curăţare cât mai naturale, pe bază de oţet şi bicarbonat. Cuptorul şi frigiderul sunt foarte importante pentru că trebuie curăţate mai des şi în profunzime. Tot oţetul ajută şi aici, mai ales pentru a îndepărta mirosul de mâncare. Este important să scoatem rafturile şi grătarele şi să le curăţăm separat pentru că aşa putem curăţa bine şi spaţiile din interiorul aparatelor. La fiecare trei luni, poţi curăţa în profunzime şi filtrele de la hotă pentru a nu permite să strângă depozite mari de grăsime.
  • Ai grijă de cablul de alimentare. În cazul electrocasnicelor mici, strânge cu grijă cablul de alimentare pentru a nu fi forţat. Dacă observi orice fisură în cablu, izolează-l bine pentru a evita scurtcircuituri. Ideal este ca toate aparatele să fie scoase din priză când nu sunt folosite, chiar şi cele mari, aşa că este bine să ai acces la priza de alimentare.
  • Depozitează-le în spaţii adecvate. Este foarte important ca aparatele să fie depozitate în spaţii fără umezează, în cutii în care să păstrezi şi accesoriile aferente. Mai ales pentru aparatatele pe care le foloseşti mai rar, asigură-te că nu au mucegai sau urme de rugină.
  • Optează pentru garanţia extinsă. De obicei, garanţia cu care vine aparatul este cea standard, de 6 luni-1 an. Dar, mai nou, magazinele şi producătorii îţi oferă posibilitatea de garanţie extinsă ceea ce te acoperă şi după perioada garanţiei normale. Informează-te ce garanţii extinse există pentru aparatul pe care îl cumperi pentru că uneori garanţia extinsă presupune înregistrarea aparatului pe website-ul producătorului.

Ultimele noutăți

Cadouri originale pentru zile de naștere deosebite
Aug 22nd, 2023
No Comments

Se apropie ziua de naștere a cuiva drag și te

Fructele de pădure, o sursă excelentă de antioxidanți
Aug 22nd, 2023
No Comments

Suntem în plin sezon pentru fructele de pădure și în

Ce să alegi pentru o vacanță comodă dar activă
Aug 19th, 2023
No Comments

Fiindcă pentru a merge în vacanță singur, ca bărbat, reprezintă

Trăiește (mai ieftin) folosind internetul
Aug 18th, 2023
No Comments

Nu trebuie să fii neapărat zgârcit pentru a-ți dori să

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.