≡ Menu

Cum să te simţi confortabil acasă

Chiar dacă sună a non-sens, nu e întodeauna simplu să te simţi în casă ca “acasă”, să ai senzaţia că eşti la locul tău. Fie că te-ai mutat de curând, fie că ai reamenajat sau brusc eşti nevoit să petreci mai mult timp în casă (din cauza anotimpului rece sau a evenimentelor anului 2020 pe care nu le vom aduce în discuţie acum…), poţi constata uneori că nu eşti întru totul confortabil cu spaţiul în care trăieşti, că nu te reprezintă şi satisface. Dar nu e o dramă, trebuie doar să adaugi un pic de “tu”, de ceea ce-ţi place şi te bucură în punctele cheie din casă, pentru a de înconjura de sentimentul de “acasă”.

Intrarea

Nu pare mare lucru dar intrarea în casă, fie că e vorba de o curte sau de o uşă de apartament, trebuie să-ţi spună bine ai venit acasă. Nu trebuie să-ţi vopseşti uşa roz nici să-ţi lipeşti un sticker cu o faţă zâmbitoare pe toc, dar pune-ţi în prag ceva ce să-ţi amintească cu plăcere că te-ai întors acasă, fie că e vorba de o imagine într-o ramă sau de o plantă într-un colţ, adaugă ceva ce să-ţi facă plăcere să revezi cât te întorci.

Mirosul

Nimic nu e mai plăcut când intri în casă decât să regăseşti un miros care îţi place. Un banal odorizant de cameră te poate umple de bună-dispoziţie şi de un sentiment de calm şi relaxare. Sunt multe mirosuri plăcute, de la vanilie la iasomie şi de la santal la liliac care te pot face să te simţi acasă, dar fiecare percepe diferit. Alege ce-ţi place.

Temperatura

Dacă mirosul casei este doar de întâmpinare, temperatura şi umiditatea din casă sunt definitorii pentru starea de confort. Caută să ai o temperatură agreabilă care să te întâmpine când ajungi acasă, mai ales când te întorci după o zi ploioasă sau friguroasă afară.

Lumina

Luminozitatea din casă e un alt factor reconfortant. O lumină puternică dar rece sau una obscură şi ineficientă pot fi la fel de neplăcute când te întorci acasă. Adaptează-ţi lumina necesităţilor tale astfel încât să te bucuri de ce te înconjoară.

Decorul

Înconjoară-te de lucruri plăcute şi familiare. În bucătărie, dormitor şi până şi în baie, adaugă obiecte, fotografii şi alte elemente care să te facă să te simţi bine. Un cadou sau o imagine cu cineva drag îţi va da un sentiment de siguranţă.

Muzica

Pregăteşte-ţi playlisturi cu muzica preferată, în funţie de starea de spirit. Găseşti peste tot în online astfel de playlisturi pregătite de alţii, trebuie doar să-ţi găseşti stilul care te reprezintă.

Mâncarea

Gătitul este parte esenţială din “acasă”. Caută reţetele copilăriei, sau ale altei perioade fericite, şi încearcă să le reproduci acasă. Orice reţetă “ca la mama casă” te va face să te simţi minunat.

Compania

Am lăsat la urmă ceea ce e mai important. Pentru că nimic nu te face să te simţi ca acasă decât cei de acasă. Fie că e vorba de familie, persoana iubită, un câine, o pisică sau doar un peşte. Cineva care se bucură că te-ai întors e cineva care îţi spune “bine ai venit acasă”!

Ultimele noutăți

Cadouri originale pentru zile de naștere deosebite
Aug 22nd, 2023
No Comments

Se apropie ziua de naștere a cuiva drag și te

Fructele de pădure, o sursă excelentă de antioxidanți
Aug 22nd, 2023
No Comments

Suntem în plin sezon pentru fructele de pădure și în

Ce să alegi pentru o vacanță comodă dar activă
Aug 19th, 2023
No Comments

Fiindcă pentru a merge în vacanță singur, ca bărbat, reprezintă

Trăiește (mai ieftin) folosind internetul
Aug 18th, 2023
No Comments

Nu trebuie să fii neapărat zgârcit pentru a-ți dori să

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.