≡ Menu

Cum să-ţi editezi singur pozele online

Cum se face că toţi ceilalţi au fotografiile mai frumoase ca ale noastre? Sunt încadrate mai corect, au culori mai bune şi sunt în general mai reuşite? Secretul este editarea fotografiilor, aşa numita “fotoşopare” (de la prelucrarea lor în editorul Photoshop), după realizarea lor propriu-zisă.  Photoshop este însă un program complex, scump şi greu (necesită calculatoare foarte performante cu plăci video de ultimă generaţie), utilizat doar de către profesionişti. Însă, pentru uz personal vă recomandăm programe mai uşor de utilizat care nici măcar nu necesită instalarea lor în calculator. Practic, le folosiţi doar atunci când şi cum aveţi nevoie, pentru a corecta luminile, culorile, pentru a efectua decupaje, etc.

editor foto

1.Pizap este un program simplu, uşor şi intuitiv de folosit. Se adresează chiar utilizatorului care nu este obişnuit cu tehnologia la un nivel avansat. “Ştie” să editeze, să facă colaje (să lipească mai multe fotografii în una singură), să “lipească” emoticoane pe imagini, să realizeze imagini de fundal pentru facebook şi twitter.

2. Befunky este numele unui alt program. Modern şi suplu. Trebuie doar să faci upload unei fotografi din calculator şi poţi începe editarea. Poţi regla culorile, pune filtre de lumini şi culoare, texturi, adăuga imagini şi text. Are de asemenea şi o versiune premium.

3.Fotor are mai multe posibilităţi amatorilor de fotografie. În primul rând se poate descărca gratuit pe telefon sau calculator. Dar, de asemenea, se poate folosi online pentru a “aranja” fotografiile după preferinţele noastre.

4.Pixlr este ceva mai complex decât programele prezentate anterior. Prezintă de asemenea avantajul de a prelucra direct imagini dintr-un link introdus (de pe internet, facebook, etc.). Oferă multiple filtre şi texturi pentru a realiza fotografi deosebite.

5.Online Image Editor este la prima vedere un program mai simplu însă suficient de abil pentru a edita fotografiile dumneavoastră. Poate adăuga frame-uri (rame) fotografiilor pentru a le da un aspect finisat.

6.iPiccy o să vă ceară să vă faceţi un cont însă vă va răsplăti cu o interfaţă prietenoasă şi uşor de utilizat. În plus, datorită faptului că aveţi un cont, vă permite să vedeţi fotografiile la care aţi lucrat în trecut şi chiar să le salvaţi. Ştie să repare repare culorile şi expunerea fotografiilor.

7.Photobucket este conceput pentru a fi simplu şi intuitiv. Funcţionează cu funcţia drag and drop (pur şi simplu tragi şi aşezi “cu mâna” elementele dorite). Genul de editor făcut pentru a vă uşura viaţa.

8.Fotoflexer a fost gândit special pentru a edita fotografiile pe care vreţi să le postaţi în mediile online: facebook, twitter, picassa, etc. Se conectează direct şi vă postează imaginile după ce le editaţi.

9.LunaPic este, la fel ca şi celelalte editoare foto prezentate mai sus, realizat pentru a uşoară şi intuitivă utilizare. Urcaţi fotografia, corectaţi culorile, expunerea, tonurile, etc. după care o puteţi salva în calculator sau posta pe facebook.

Spor la treabă!

 

1 comment… add one
  • As adauga Faststone image viewer, care este gratuit are multe optiuni de editare dificil de gasit la alte programe gratuite, dau doar un mic exemplu de functie: rotirea fotografiilor cu doar cateva grade, extrem de utila caci deseori fotografiile ies strambe din cauza ca aparatul foto nu este tinut perfect orizontal. As aminti si Gimp, un alt program deosebit de puternic, practic echivalentul gratuit al Photoshopului, dar ceva mai dificil de utilizat. Nu in ultimul rand, as remarca situl Flickr, unde se pot uploada fotografii si care are un editor propriu, unde am gasit optiunea de a corecta destul de comod selectarea gresita a functiei “white balance” in momentul fotografierii.

Leave a Comment

Ultimele noutăți

3 plante tropicale pe care le poţi creşte la tine acasă
Sep 4th, 2020
2 Comments

Pentru iubitorii de plante, fie că sunt comestibile sau doar

Cremă calmantă din papaya
Aug 27th, 2020
1 Comment

Când vine vorba de produsele cosmetice, fiecare are preferinţele sale

Vin de caise – cum se face vin din fructe
Aug 23rd, 2020
No Comments

De câte ori vorbim sau ne gândim la vinuri, ne

Sufrageria de afară
Jul 26th, 2020
No Comments

Când vine vara, ne gândim cum să stăm mai mult

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.