≡ Menu

Cum să-ţi faci un site gratis

Există o mulţime de posibilităţi dacă ai nevoie de un website care să-ţi promoveze afacerea on-line, să-ţi ofere un punct de întâlnire cu alte persoane cu pasiuni comune sau, pur şi simplu, dacă cauţi un loc în care să-ţi expui gândurile. Partea bună e că poţi face toate acestea gratis, fără să ştii prea multe despre programare şi fără să ai nevoie de un server de hosting. Dacă ştii să scrii într-un word poţi să îţi faci şi siteul. Iată mai jos câteva dintre posibilităţi.

blogger1_500
  1. WordPress
    Prima şi cea mai la îndemână platformă pentru a porni un website este în opinia mea wordpress-ul. Are interfaţă în limba română, uşor de configurat şi  de gestionat. Deşi este destinat în special celor care doresc să pornescă un blog (jurnal online), wordpress-ul se poate utiliza aproape pentru orice. Spre exemplu, dacă doriţi să o utilizaţi pentru o pagină de prezentare (a unei afaceri, produs, eveniment, organizaţii, etc.), alegeţi din setări să vă afişeze o pagină statică, care să fie pagina de prezentare a siteului. După,  creaţi paginile care vă interesează (servicii, galerie foto, contact, localizare, etc.).
  2. Blog
    Construit pe acceaşi bază ca şi wordpress, blog prezintă practic aceleaşi caracteristici şi setări ca şi el. Ceea ce diferă este numele (mai scurt şi mai uşor de ţinut minte în română). Deşi poate fi folosit şi ca pagină de prezentare conform descrierii de mai sus, numele îl recomandă pentru a fi un blog. O altă diferenţă faţă de wordpress este prezenţa unui spaţiu publicitar pe care deţinătorul platformei rulează publicitate contextuală (în funcţiede cuvintele cheie din text, de căutarea şi ţara vizitatorului siteului dumneavoastră).
  3. Blogger
    Blogger este, aşa după cum îi spune numele, o platformă destinată amatorilor de bloguri. Proprietate a grupului Google, blogger oferă  atât un subdomeniu (de tipul numeletau.blogspot.com) cât şi hostingul necesar. De semenea, pentru a găzdui fotografii mai, poţi aplea la un alt serviciu al grupului Google (Picasa), de unde ulterior poţi adăuga linkuri în siteul tău.
  4. Jimdo
    O altă platformă care oferă o versiune gratuită celor care doresc să-şi realizeze propriul website este jimdo. Ideal dacă doriţi să realitzaţi un site pentru afacerea sau evenimentul dumneavoastră şi mai puţin pentru un blog, jimdo în versiunea gratuită oferă cam tot ceea ce aveţi nevoie pentru asta.
  5. Wix
    Una dintre cele mai avansate platforme pentru a realiza siteuri animate este wix. Îl recomandăm în special pentru siteuri de prezentare care nu necesită actualizări frecvente: pentru afaceri (şi orice alt tip de organizaţie, de la echipă de fotbal la parohie), evenimente, ONG-uri, etc.. Pentru că arată bine. Şi e gratis!
  6. Facebook
    V-aţi gândit vreodată că facebook-ul poate fi platforma de care aveţi nevoie pentru a vă dezvolta un site? Ar trebui să o faceţi.  Pentru că, deşi nu oferă poosibiliăţi de customizare prea mari comparativ cu variantele prezentate mai sus, facebook prezintă alte avantaje incontestabile. Dacă aveţi un restaurant sau un magazin, facebook-ul reprezintă o alternativă demnă de luat în seamă. Dacă aveţi deja un cont de facebook tot ceea ce trebuie să faceţi e să creaţi o pagină din meniul din stângape care o puteţi customiza cu fotografii, orar, localizare pe hartă, etc.  Avantajele facebook sunt  o bună indexare (uşor de descoperit de către motoarele de căutare) şi, mai ales, un contact direct şi aproape imediat cu cei care au dat like paginii dumneavoastră.

 

Comments on this entry are closed.

  • E super
    oau

Ultimele noutăți

Băuturi răcoritoare pentru creșterea imunității la sfârșit de vară
Aug 21st, 2024
No Comments

Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit și temperaturile

Cum să cumperi rechizite cu buget redus pentru începerea şcolii
Aug 20th, 2024
No Comments

Începutul unui nou an școlar este un moment plin de

Cum ne protejăm de temperaturile extreme de vară?
Jul 24th, 2024
No Comments

Da, vara este cald, ştim cu toţii, dar parcă este

Pantofi comozi, postură bună
Jul 20th, 2024
No Comments

Pantofi: ce tip sunt adecvaţi pentru a evita durerile de

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.