≡ Menu

Cum se fac imprimeuri pe tricouri cu fierul de călcat

O idee bună de a nu cheltui foarte mult pe haine este să reciclăm ce avem deja. Fie că alegem să modificăm croiala sau să transformăm o pereche de blugi într-o fustă scurtă, reciclarea hainelor este o variantă economică de a-ţi modifica garderoba. Imprimeurile pe tricouri sunt la modă tocmai pentru că ne permit să folosim tricourile vechi şi de a le da un aer nou şi modern.

Vă prezentăm mai jos un tutorial simplu pentru imprimarea tricourilor cu ajutorul fierului de călcat.

1.Pregăteşte fierul de călcat

Fierul de călcat se setează la temperatura maximă şi se lasă la încălzit până se stinge led-ul. Nu uita că vei folosi fierul de călcat foarte fierbinte. Foloseşte masa de călcat ca suport sau staţia de călcat dacă ai.

2. Pregăteşte modelul pe care îl vei imprima

Alege grafica pe care o doreşti. Ideal este să fie un fişier editabil pentru a-l putea modifica şi care îţi permite modificarea dimensiunile fără a pierde din rezoluţie.

Deschide fişierul cu un program de editare. Trebuie să alegi comanda FLIP pentru ca imaginea să se vadă în oglindă. Editează restul detaliilor: culoare, dimensiuni, contrast şi salvează fişierul.

Nu uita că de obicei hârtia de transfer are mărimea A4 iar imaginea ta nu trebuie să depăşească aceste dimensiuni. Important este să ai în vedere că la transferul pe tricou, fundalul se va transfera şi el, aşa că poţi alege un model pe care să îl decupezi pentru a nu imprima şi fundal. Dacă alegi un astfel de model, să ai în vedere că trebuie să fie uşor de decupat. În fotografia de mai jos se vede cuvântul Blessed (binecuvântat) în oglindă, pregătit pentru decupare.

3. Pregăteşte hârtia de transfer

Hârtia de transfer este o hârtie specială pe care o poţi găsi în anumite librării şi care de obicei vine în format A4. Se poate folosi în imprimante cu jet sau laser. Atenţie când imprimi : în funcţie de modelul de imprimantă pe care îl vei folosi, trebuie să introduci hârtia de transfer astfel încât imaginea să fie imprimată pe partea albă. Fă o probă înainte cu hârtie normală pentru a verifica dimensiunile, culorile etc pentru a nu strica hârtia de transfer.

4. Imprimă tricoul

Cel mai important aspect este verificarea etichetei pentru a te asigura că materialul din care este făcut tricoul rezistă la temperatura înaltă de călcare. Ideal este să fie din bumbac şi nu din material sintetic.

Pentru a imprima modelul în poziţia în care ai stabilit, pregăteşte bine masa de călcat. Pentru mai multă siguranţă poţi pune o faţă de pernă ca suport adiţional pe care o intinzi bine cu fierul de călcat. Apoi pui tricoul pe care de asemenea îl intinzi bine, iar mai apoi hârtia de transfer.

După ce e în poziţia potrivită, pune fierul de călcat (nu folosi funcţia de abur!) pe hârtia de transfer pentru 20 de secunde, apoi calcă uşor alte 20 de secunde. Lasă să se răcească tot 2 minute şi apoi desprinde uşor hârtia de contact. Gata!

 

Pentru cei mai curajoşi, sunt mai multe variante de a decora atât tricourile cât şi genţile sau alte obiecte din casă. Le puteţi descoperi în video-ul de mai jos. Sunt îndeosebi folositoare pentru cei care nu au hârtie de transfer pentru că în cele mai multe cazuri se poate folosi hârtie de copt.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.