≡ Menu

Foloseşte folia de aluminiu inteligent

Rolele din folie de aluminiu au un preţ per metru mai bun atunci când sunt cumpărate în metraje mai mari. Dar merită să le cumperi doar ca să faci stocuri pentru a le folosi din ani în paşti? Probabil că nu. Doar că folia de aluminiu se poate folosi la mult mai multe lucruri într-o gospodărie. Unele la care nici nu te-ai gândit până acum.

folie_aluminiu

1. Pentru protejat mâncarea

Pe lângă gătirea propriu zisă, care asigură o gătire egală, folia de aluminiu e ideală atunci când vreţi să vă protejaţi friptura sau prăjitura pentru a nu se arde în partea superioară. Carnea de pasăre, atunci când este gătită în piesă întreagă, are tendinţa de a se arde. Acoperiţi picioarele (înfăşuraţi) şi pieptul cu folie de aluminiu şi reduceţi focul. La fel şi plăcinta dumneavoastră, dacă are tendinţa de a se arde la suprafaţă, acoperiţi-o cu folie de aluminiu dar lăsaţi-o să respire (nu închideţi etanş).

2. Pentru acoperit mâncarea

În lipsa unui capac propriu-zis, puteţi folosi folia de aluminiu pentru a proteja mâncarea de insecte, praf, etc. Întindeţi folia şi pliaţi-o pe marginile vasului.

3. Pentru afumat

Puneţi rumeguş sau aşchii de lemn în folie de aluminiu. Aprindeţi focul şi strângeţi folia la gură (cu ajutorul unui prosop) pentru a reduce oxigenarea şi asigura o ardere lentă cu mult fum pentru a afuma carnea.

Procedaţi la fel, cu cafea, pentru a produce un fum care alungă albinele şi viespile atunci când staţi pe terasă.

4.  Pentru “construit”

Folia de aluminiu e maleabilă dar suficient de rezistentă pentru a vă asigura, la nevoie, un material din care puteţi construi diverse ustensile. Puteţi construi o pâlnie (formând un con) pentru a turna lichide, un plic, etc.

5. Pentru a conecta

Folia de aluminiu se poate transforma într-un conector atunci când aveţi nevoie de un conductor electric. De exemplu, pliaţi în mai multe straturi până obţineţi un pătrat care să vă asigure contactul dintre bateriile telecomenzii şi telecomanda propriu zisă. Procedaţi la fel şi cu alte aparate electrice care necesită un conector.

6. Pentru a ascuţi

Foarfeca se toceşte în timp atunci când o folosiţi pentru a tăia hârtie doar că, paradoxal, se ascute atunci când tăiaţi folie de aluminiu. Pliaţi folia de aluminiu în mai multe straturi şi tăiaţi-o folosind foarfeca. O să vedeţi că frecarea forfecelor de folia de aluminiu contribuie la ascuţirea lor.

7. Pentru a spăla şi curăţa

Faceţi un cocoloş din folie de aluminiu (păstraţi folia ruptă greşit pentru acest scop) şi folosiţi-l pentru a freca oalele sau grătarul, în locul buretelui de sârmă.

8. Pentru  lustruit

O reacţie chimică între bicarbonatul de sodiu şi folia de aluminiu redă strălucirea tacâmurilor de argint. Tapetaţi o oală sau cratiţă cu folie de aluminiu, cu partea lucioasă spre interiorul oalei, puneţi 1 ceaşcă de bicarbonat şi 3 litri de apă fierbinte. Adăugaţi tacâmurile de argint în oală şi lăsaţi-le pentru 15 minute. După, scoateţi-le şi frecaţi-le uşor cu apa din oală.

9. Pentru mutat mobila

Dacă trebuie să mutaţi o mobilă grea pe covor (nu pe parchet care se va zgâria!) folosiţi folia de aluminiu. Împăturiţi folia în mai multe straturi şi puneţi-o sub picioarele mobilei. Va aluneca mai uşor fără să lase urme.

10. Pentru reflectat căldura

Pentru că scopul iniţial este de a reflecta căldura, folia de aluminiu poate fi folosită în acest sens şi în alte situaţii. Accentuaţi căldura reflectată de un radiator dacă “tapetaţi” peretele din spatele său cu o folie de aluminiu.

11. Pentru călcat

Rufele se calcă mai uşor, mai rapid şi nu se strică dacă folosiţi o folie de aluminiu sub fierul de călcat.

12. Pentru alungat păsările

Îmbrăcaţi crengile unui copac, din loc în loc, cu bucăţi de folie de aluminiu. Lumina reflectată va speria păsările care vă distrug recolta.

13. Pentru decorat

O cutie de conserve, un borcan, etc. se transformă cu uşurinţă într-o vază sau ghiveci. Îmbrăcaţi vasul în folie de aluminiu pentru a-i da un aspect elegant.

Cocoloaşele de hârtie împachetate în folie de aluminiu pot deveni globuri artizanale în bradul tău de Crăciun.

Comments on this entry are closed.

Ultimele noutăți

Vine vara, bine-mi pare
Jun 26th, 2024
No Comments

Cred că toţi ne amintim cântecelul cu vine vara, bine-mi

3 Reţete delicioase pentru sănătatea intimă
Jun 24th, 2024
No Comments

Sănătatea intimă a femeilor este un aspect esențial al calității

Alergia la nichel: ce este și cum afectează purtatul de bijuterii
Jun 21st, 2024
No Comments

Alergia la nichel este una dintre cele mai frecvente forme

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju
May 29th, 2024
No Comments

O rețetă atât de simplu de făcut că te și

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.