≡ Menu

Idei de afaceri pentru a depăşi perioada de criză

Cu pandemia de COVID-19 anumite persoane şi firme au pierdut din venituri. Cum lumea este avidă să iasă şi să se distreze acum că s-au ridicat restricţiile, iată câteva idei de afaceri pe care le poţi implementa la tine în oraş sau cartier pentru a-ţi asigura veniturile sau a le suplimenta pe cele pe care le ai deja.

Produse artizanale

Pentru cei cu răbdare şi îndemânare, un magazin online de produse artizanale este ideal. Lucrezi de acasă, poţi face direct pe comandă produsele pentru a nu te încărca prea mult cu stocuri. În funcţie de ce ştii să faci poţi opta pentru lucrări din lemn, mărţişoare, bijuterii sau jucării. Dacă ştii să coşi şi ai maşină de cusut poţi face chiar anumite articole de îmbrăcăminte sau încălţăminte de copii din pânză. Alte idei de produse artizanale:

  • invitaţii personalizate de nuntă sau pentru orice alt tip de petrecere
  • mobilă din paleţi sau restaurată
  • genţi şi portofele
  • măşti din materiale hipoalergenice

Important este să îţi găseşti o nişă şi să fii activ pe reţelele sociale. Poţi vinde direct pe Facebook, pe site-urile de anunţuri sau pe magazinele mari online ca vânzător autorizat, model de afacere care implică un cost iniţial mai mic şi o vizibilitate mai mare. Atenţie la comisionul perceput de platforma pe care vei vinde! Stabileşte preţul produselor tale în funcţie de acest comision dar şi de eventualele costuri de transport şi manipulare.

Închirieri

Într-o zonă turistică poţi închiria o cameră pentru turişti, dar şi alte lucruri de care au nevoie turiştii în vacanţă: maşina, echipament sportiv de la schiuri la rachete de tenis. În zona parcurilor mari îţi poţi face un punct de închiriere de biciclete, trotinete electrice sau trotinete freestyle, patine cu rotile sau seturi de badminton. Sau poţi vinde coşuri de picnic cu diverse gustări pentru cei care vor să stea mai multe ore în parc.

Cursuri

Foloseşte ce ştii mai bine şi fă cursuri online sau personalizate. De la tipicele meditaţii la diverse materii, la cursuri specializate de skateboard sau de pictură murală. Iar dacă eşti priceput la gătit, cursuri de bucătărie. Important este să comunici clar şi bine ce oferi, care este conţinutul cursului, câte module are, cât durează şi care este audienţa. Şi găseşte un titlu bun care să vândă şi să atragă clienţii.

Freelance

Există multe platforme unde te poţi înscrie pentru a-ţi oferi serviciile şi unde ai promovarea asigurată în schimbul unui comision din încasări. Poţi lucra ca freelancer pe aceste platforme şi poţi oferi servicii ca: traduceri, copywriting, design grafic, corectură de texte etc. Tot ca freelancer te poţi înscrie pe platformele turistice ca ghid pentru diverse tururi personalizate din oraşul tău, ca ghid pentru rutele montane sau ca gazdă la o masă cu mâncare de casă. Mulţi turişti vor să încerce mâncarea gătită în casă şi aleg o cină sau un prânz pe platformele ca Airbnb.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.