≡ Menu

Lichior de scorțișoară – rețeta instant

Se apropie sărbătorile și cine nu și-a pus la făcut vișinata astă toamnă se poate descurca perfect cu această rețetă de lichior instant. Am ales scorțișoara ca să fie în ton cu Crăciunul, dar acest tip de lichior se poate face din orice tip de fructe proaspete sau din lada frigorifică. Se poate face de asemenea de ciocolată, de nuci sau alune, de cafea sau de caramel, de vanilie etc. Depinde de gusturile tale și de meniul cinei de Crăciun.

Un alt aspect important pentru lichiorul instant este că îl poți face cremos (gen Baileys) sau normal, mai apropiat de vișinată. Se poate servi rece sau se poate adăuga în cafea sau în ciocolata caldă. Și, pentru cei care vor să pregătească ceva mai deosebit, se poate adăuga și în prăjituri.

Dar să începem cu baza lichiorului: poți alege vodcă sau rom alb. Sunt băuturi neutre care permit încorporarea aproape oricărei arome, nu foarte tari și fără miros puternic cum e cazul țuicii. Ideal este să ai un blender bun ca să poți omogeniza bine produsele mai ales dacă vrei să folosești fructe. Dacă nu ai un blender puternic, încearcă să folosești direct pastă de fructe (o poți găsi în supermaketuri în zona de frigidere) sau sucuri concentrate și chiar gemuri.

Pentru a obține un lichior cremos cum este cel din rețeta noastră ai nevoie de o bază cu grăsime. Noi am ales laptele condensat pentru că îi oferă atât cremozitate lichiorului cât și dulceața necesară. Poți găsi lapte condensat în aproape orice supermarket. Sau, dacă îți dorești un gust mai intens, de caramel, poți folosi dulce de leche (dulceață de lapte) care este practic un lapte condensat redus.

Pentru a pregăti lichiorul instant de scorțișoară ai nevoie de:

  • 1 sticlă de vodcă sau de rom alb
  • 1 litru de lapte condensat
  • 4 linguri de scorțișoară pudră

Amesteci totul în blender și lichiorul este gata. Se păstrează la frigider și se agită bine înainte de servire.

Pentru cei care au un pic mai multă răbdare și își doresc un gust mai profund de scorțișoară, recomandăm să folosiți batoane de scorțișoară în loc de pudră. Trebuie infuzate pentru a le scoate aroma: în apă fierbinte câteva minute. Nu folosiți o cantitate foarte mare de apă pentru că va dilua prea mult lichiorul.

Pentru lichiorurile pe bază de fructe fără lapte condensat se adaugă puțină apă și zahăr după gust. Pulpa fructelor reduce tăria alcoolului așa că nu adaugăți prea multă apă.

Un asemenea lichior, frumos ambalat, poate fi și un cadou original pentru Crăciun atunci când sunteți invitați la masă.

Sărbători fericite!

Ultimele noutăți

Cadouri originale pentru zile de naștere deosebite
Aug 22nd, 2023
No Comments

Se apropie ziua de naștere a cuiva drag și te

Fructele de pădure, o sursă excelentă de antioxidanți
Aug 22nd, 2023
No Comments

Suntem în plin sezon pentru fructele de pădure și în

Ce să alegi pentru o vacanță comodă dar activă
Aug 19th, 2023
No Comments

Fiindcă pentru a merge în vacanță singur, ca bărbat, reprezintă

Trăiește (mai ieftin) folosind internetul
Aug 18th, 2023
No Comments

Nu trebuie să fii neapărat zgârcit pentru a-ți dori să

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.