Ce poate fi mai simplu, mai rapid, mai ieftin şi mai bun decât macaroanele cu brânză?! Le poate face şi un copil (glumim, nu lăsaţi copiii să se joace cu focul) sunt gustoase şi săţioase.
Farmecul macaroanelor cu brânză e se pot adapta oricărui gust. Le puteţi găti cu caş dulce sau telemea rasă (sau în amestec), cu brânză de burduf care se întinde de plăcere în farfurie sau, dacă preferaţi o variantă mai puţin tare, în amestec de brânză de burduf cu brânză de vaci. O lingură de unt şi/sau 2 feliuţe de slăninuţă afumată, şuncă sau chiar cârnăciori prăjiţi transformă această reţetă într-un festin.
Ingrediente:
- 400 grame macaroane (sau alte paste scurte)
- 50 grame unt gras
- 200 grame brânză de burduf (sau telemea)
- 150 grame brânză de vaci
- piper proaspăt măcinat
Preparare:
- Fierbeţi pastele în apă cu puţină sare.
- Amestecaţi brânza de burduf cu brânza dulce.
- Amestecaţi pastele fierte cu brânza într-o cratiţă adâncă.
- Rupeţi untul deasupra.
- Acoperiţi cratiţa cu un capac.
- Puneţi cratiţa pe foc mic, timp de 5 minute (sau la cuptor la 170 de grade), până când brânza se topeşte.
- Macaroanele cu brânză se servesc ca atare, presărate cu piper proaspăt măcinat.
Timp de pregătire: 15 minute
Timp de preparare: 15 minute
Porţii: 4