≡ Menu

Ce poţi face cu o tabletă veche

Foarte la modă, oferite din ce în ce mai des la promoţii, tabletele fac parte din viaţa de zi cu zi. Fiindcă tehnologia avansează atât de rapid, multe modele devin prea încete sau de-a dreptul depăşite pentru oferta din ce în ce mai mare de aplicaţii. Dacă aveţi la îndemână o tabletă veche pe care nu o puteţi vinde la un preţ care să vă satisfacă, iată câteva idei la ce se mai poate folosi.

tableta

1) Tabletă pe post de E-reader

Transformaţi tableta într-un E-reader prin instalarea unei aplicaţii pentru citit care vă permite şi acces uşor la cărţile electronice, de gen Kindle sau Moon Reader (pentru Android).

Citeşte şi articolul nostru despre site-urile de unde poţi descărca gratis cărţi online în limba română.

2) Ramă foto digitală

Cu atâtea fotografii de familie şi de călătorie, tableta poate fi transformată într-o ramă digitală foarte uşor. După transferarea fotografiilor pe care doriţi să le rulaţi, instralaţi o aplicaţie de tip slideshow şi conectaţi tableta la o sursă de curent. Câteva exemple de aplicaţii gratuite:

3) Tabletă dedicată bucătăriei

E din ce în ce mai uşor să gateşti când ai acces la atâtea reţete video sau cu explicaţii fotografice pas cu pas. Dar tot ce e în bucătărie se poate murdări uşor sau chiar suferi accidente. Aşa că utilizaţi tableta veche ca pe o carte de bucate care, având acces la internet, vă oferă pe loc idei pentru gătit dar şi posibilitatea să vedeţi în timp real ce trebuie să faceţi.

4) Tabletă pentru maşină

Cu o husă şi puţin “arici” (Velcro) se poate instala o tabletă în maşină pentru pasagerii din spate. Mai ales în cazul copiilor, poate fi un înlocuitor bun pentru un DVD portabil ca să rulaţi filme şi muzică. Pentru călătoriile mai lungi, instalaţi şi o aplicaţie de GPS sau descărcaţi hărţile zonei în care călătoriţi.

5) Tabletă pentru copii

De câte ori nu s-a întâmplat să mai şteargă “ăla micu’ ” ceva important din telefon sau să sune din greşeală la şefu’. Folosiţi tableta veche pentru a descărca aplicaţii specifice vârstei copilului şi explicaţi-i că nu mai are acces la telefon ci doar la tableta lui.

6) Tabletă pe post de cameră video

Există aplicaţii de înregistrare video ce pot fi instalate pe tabletă iar aceasta instalată într-un anume punct în care pentru a funcţiona ca o cameră web. Iată câteva exemple de aplicaţii gratuite:

O puteţi folosi pentru securitate sau pentru când doriţi să ştiţi ce fac copiii când rămân cu bona.

7) Tabletă pe post de telecomandă universală

Pentru a scăpa de “ceata” de telecomenzi, puteţi transforma tableta în telecomandă universală. Aveţi nevoie de o aplicaţie care să vă permită să accesaţi comenzile televizorului şi a celorlalte aparate conexe. De obicei, aplicaţiile de tip telecomandă funcţionează fie prin WiFi, fie printr-un adaptor cu infraroşii. Verificaţi prima dată dacă există o aplicaţie dedicată pentru tipul de televizor pe care îl aveţi. Dacă nu, încercaţi Remote Mouse.

 

 

 

0 comments… add one

Adaugă un comentariu

Ultimele noutăți

10 trucuri pentru o piele frumoasă
Aug 8th, 2018
No Comments

O piele frumoasă, curată şi tânără. Asta ne dorim cu

Cum să îţi faci propriul parfum la tine acasă
Jul 25th, 2018
No Comments

Irezistibil şi personal, parfumul este semnătura fiecăruia dintre noi. Dacă

La ce altceva e bun aspiratorul
Jul 22nd, 2018
No Comments

De fiecare dată când cumpărăm un aparat electrocasnic avem în

Cum să îţi transformi monitorul LCD în televizor
Jul 20th, 2018
No Comments

Un monitor LCD foloseşte acelaşi tip de display ca un

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.