≡ Menu

Piese de schimb – de unde este cel mai bine să le cumperi

Fie că este vorba de un frigider sau de maşina din garaj, de câte ori se strică ceva ne gândim inevitabil la costuri: cât costă piesa, cât costă manopera, unde este cel mai bine să mergem… Piesele de schimb sunt foarte importante pentru reparaţie pentru că durabilitatea depinde în mare parte de calitatea lor.

Piaţa auto din România este una foarte dinamică ceea ce ne oferă mai multe posibilităţi de a găsi piese de schimb la preţuri competitive. Există multe companii care se ocupă exclusiv cu vânzarea de piese auto, multe din ele vânzând doar online. Mediul digital ne permite să verificăm foarte uşor preţuri şi stocuri ceea ce este un avantaj enorm în materie de timp pentru a putea găsi piesa potrivită şi a nu lua oraşul la picior notând preţurile pe o foaie.

Înainte de a cumpăra o piesă de schimb asigură-te că iei în calcul următoarele:

  • Este important modelul pentru a găsi piesa potrivită chiar dacă există modele foarte asemănătoare. De câte ori întrebi de o piesă de schimb asigură-te că vânzătorul ştie exact ce model ai şi uneori te va întreba inclusiv seria produsului.
  • Anul de fabricaţie este important pentru că s-ar putea să nu se mai fabrice piese de schimb pentru anumite aparate în funcţie de vechimea lor. Pentru autoturisme poţi apela la dezmembrări auto, iar pentru alte aparate electrocasnice verifică dacă piesa nu costă prea mult şi poţi mai bine să faci un buy-back şi să îţi iei un model mai nou.
  • Orice piesă cumperi asigură-te că ai factură cu toate detaliile la îndemână şi verifică în ce condiţii şi termen o poţi schimba dacă sunt probleme. De asemenea, nu uita să întrebi de garanţie.
  • Dacă te pricepi şi vrei să faci singur montajul, nu uita că nu vei obţine garanţie. Cel mai bine este să apelezi la un service specializat.
  • Întreabă la service-ul la care mergi de obicei care este costul manoperei dacă ai deja piesa şi ce garanţie îţi oferă. Multe din service-urile serioase oferă astfel de servicii pentru că revând piesele de schimb la preţuri rezonabile şi nu încearcă să câştige doar din adaosuri.
  • Dacă ai o maşină sau un aparat electrocasnic nou, încă în garanţia dată de la producător, este important să te duci la reprezentanţă pentru că doar aşa vei putea păstra garanţia pe viitor. De obicei, la reprezentanţă reviziile şi orice alt tip de intervenţii costă mai mult decât la un service normal, dar orice problemă apare se poate rezolva tot la ei.
  • Verifică asigurarea, dacă o ai, să vezi dacă acoperă reparaţia; există asigurări şi pentru aparate electrocasnice pe care le poţi face la cumpărare.
  • Când ai nevoie de o piesă de schimb scumpă, întreabă mecanicul sau personalul autorizat dacă se poate cumpăra la mâna a doua. Poţi căuta în anunţurile de pe reţelele sociale, site-urile specializate în vânzări la mâna a doua, la dezmembrări auto etc.

Oricare ar fi locul de unde decizi să cumperi, nu uita să te consulţi asupra calităţii piesei. Unele mărci sunt mult mai economice dar cunoscute pentru calitatea slabă. De obicei, pe site-urile care vând piese de schimb există şi opinii ale cumpărătorilor. Dacă nu găseşti pe site-urile din ţară, caută piesa pe site-urile internaţionale ca Amazon şi vezi care sunt opiniile cumpărătorilor. Dacă faci rabat la calitate pentru a economisi puţin, vei avea de suferit mai târziu când piesa se strică.

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.