O reţetă marca cevabun.ro – salam de biscuiţi. Simplu de preparat, acest desert ne aduce multora aminte de copilărie. Iată o ocazie bună de a-l prepara împreună cu cei dragi.
Ingrediente:
- 700 grame biscuiţi simpli
- 120 grame unt gras, minim 80% (sau margarină, sau unt de cocos)
- 250 grame zahăr
- 4 linguri cacao
- 10 ml esenţă de rom
- câte o lingură de rahat tocat, nucă mărunţită, stafide (opţional)
Preparare:
- Rupeţi biscuiţii în bucăţi neregulate (sfârâmaţi-i pur şi simplu dar nu prea mic pentru a rămâne salamul marmorat).
- Puneţi zahărul la fiert împreună cu 200 ml de apă.
- Fierbeţi la foc mic timp de 7-8 minute până se leagă într-un sirop.
- Tăiaţi cubuleţe untul sau margarina şi adăugaţi-l în siropul de zahăr.
- Omogenizaţi.
- Încorporaţi pudra de cacao şi esenţa de rom.
- Încorporaţi biscuiţii şi, opţional, restul ingredientelor (stafide, nuci, rahat, etc.).
- Ungeţi o folie de aluminiu sau de plastic cu puţin ulei.
- Turnaţi amestecul în mijloc, formând salamul cu dosul unei linguri.
- Rulaţi folia, strângeţi capetele şi răsuciţi-le până când folia strânge şi formează bine salamul.
- Introduceţi la rece pentru minim 3 ore înainte de servire.
- Se serveşte feliat.
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gătire: 10 minute