≡ Menu

Cum să refoloseşti ambalajele de bomboane

O cutie de bomboane… Copii sau adulţi, ne bucurăm de o cutie de bomboane şi fie că le mâncăm pe toate dintr-o suflare sau mai păstrăm pentru alte zile, la final rămânem cu cutia goală. Partea de plastic în care sunt aşezate bomboane poate fi refolosită cu succes pentru alte lucruri.

ambalaje-de-bomboane

Pentru congelat

Fiindcă de cele mai multe ori ambalajele de bomboane sunt frumoase, le poţi refolosi pentru a da formă banalelor cuburi de gheaţă, de exemplu. Mai ales dacă ai o de organizat o petrecere, tot ce trebuie să faci e să pui apă în tava de plastic în care au fost bomboanele şi să o bagi în congelator. Dacă este prea moale plasticul, aşeaz-o pe un fund de plastic.

Mai poţi congela:

 • verdeţuri în ulei – vezi aici tutorialul complet

 • cuburi de cafea sau de ceai

  Prepară o cafea tare, de preferinţă espresso, las-o la răcit şi toarn-o în tava de bomboane. Congelează-le şi îţi poţi prepara o cafea rece în zilele călduroase de vară punând un cub sau mai multe într-un pahar cu lapte. La fel poţi proceda şi cu lapte cald în care cuburile se vor topi mai repede. La fel poţi proceda cu ceaiul.

 • cuburi de sirop pentru cocktailuri

  Vrei să îţi impresionezi musafirii? Nimic mai simplu. Prepară siropuri pentru cocktailuri: 50% apă pe care o combini cu sirop (Grenadine, sirop de soc etc). Torni amestecul în tava de bomboane şi congelezi. Foloseşti cuburile colorate şi pline de gust pentru a prepara cocktailuri.

 • cuburi de gheaţă cu flori pentru sucuri

  cuburi-cu-floriTot gheaţă, dar de data asta pui flori comestibile. Alege flori ca hibiscus, soc, petale sau boboci mici de trandafiri şi congelează-le în cuburile de gheaţă. Le poţi folosi pentru sucuri, limonade, ceaiuri reci şi alte bături de vară. Tutorial complet aici. 

 • lapte sau bături vegetale

  Ai mult lapte în frigider pe cale să expire? Congelează-l în cuburi. Le poţi folosi ca pe cuburile de gheaţă dar le pui în cafea pentru o cafea cu lapte.

 

Pentru păstrat

Cutiile de bomboane sunt perfecte pentru a păstra lucruri mici pe care le rătăceşti prin sertare sau cutii necompartimentate. Păstrează-le cu tot cu cutia de carton care are capac, etichetează clar şi vizibil ce păstrezi în ea.

 • bijuterii mici

  Cutiile de bomboane sunt ideale pentru bijuterii mici: cercei, lanţuri şi brăţări subţiri, de exemplu, mai ales pentru cele pe care nu le foloseşti zilnic. Pune câte o pereche de cercei în fiecare compartiment. Ţine cutia în poziţie orizontală când o depozitezi.

 • mărgele

  margeleDacă eşti pasionat de lucrul manual şi obişnuieşti să confecţionezi diverse lucruri acasă, poţi folosi cutia de bomboane pentru a păstra mărgele, paiete şi alte elemente mici, bine împărţite pe culori şi categorii.

 • nasturi

  Ai o colecţie de nasturi şi capse de la toate hainele pe care le cumperi? Poţi păstra şi nasturii de la hainele pe care nu le mai poţi folosi şi pe care le arunci. Îţi vor folosi atunci când ai nevoie de nasturi de rezervă sau când vrei să îţi recondiţionezi o haină veche.

 • ace

  Ace, ace de siguranţă, bolduri. Le poţi păstra în cutiile de bomboane, grupate pe mărimi şi tip.

 • cuie, şuruburi

  Dacă nu ai la îndemână recipiente de plastic cu capac pentru păstrat cuiele şi şuruburile care îţi rămân după fiecare reparaţie prin casă, nu ezita să foloseşti cutia de bomboane.

Tu la ce foloseşti cutiile de bomboane? Scrie-ne un comentariu.

0 comments… add one

Leave a Comment

Ultimele noutăți

Una sau două băi?
Feb 14th, 2021
No Comments

Dacă ai un apartament sau o casă cu o singură

Cum să reduci cantitatea de praf din casă
Feb 14th, 2021
1 Comment

Ţi se pare că tocmai ai făcut curat şi iar

Trucuri pentru o casă mai luminoasă
Jan 24th, 2021
1 Comment

Noile tendinţe în design-ul interior încorporează luminile ca element principal

5 recomandări pentru vacanţa la schi
Jan 19th, 2021
1 Comment

În sezonul de iarnă vacanţele la munte, la schi, sunt

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.