≡ Menu

Trusa medicală pentru vacanță

A început sezonul estival și mulți dintre noi ne pregătim de vacanță. Atunci când ne facem bagajele este recomandabil să includem o trusă medicală în funcție de starea de sănătate a fiecăruia dar și de destinația aleasă. Cum este cel mai bine să decidem ce să luăm ca să nu ne încărcăm inutil bagajele? Iată mai jos un mini-ghid pentru a te ajuta să îți pregătești cu succes trusa medicală.

Transportul

Mijlocul de transport cu care pleci în vacanță este foarte important pentru că există limitări în funcție de ce alegi. Dacă mergi cu avionul trebuie să iei în calcul că pentru anumite tipuri de medicamente (și echipamente medicale ca seringi sau aparate cu baterii mari) vei avea nevoie de autorizații speciale, mai ales dacă ieși din spațiul european. Dacă mergi cu mașina sau cu trenul, aceste autorizații nu sunt necesare, dar este bine să ai rețeta eliberată de medicul tău pentru trecerea de frontieră.

În cazul în care alegi să mergi cu mașina sau barca nu uita să adăugi în trusă un supliment pentru rău de mișcare, mai ales dacă știi că ai probleme. Dacă mergi cu barca este important de știut ce tip de barcă este: dacă este un iaht de mici dimensiuni s-ar putea să fii predispus/ă la mai mult disconfort față de un vas de croazieră sau de un ferry. Și, de asemenea, contează cât tip vei sta pe barcă. Dacă vei petrece mai mult timp, poți apela la plasturi pentru rău de mișcare.

Destinația

De ce este importantă? Pentru că în funcție de destinație s-ar putea să ai nevoie de anumite medicamente sau suplimente speciale. De exemplu, dacă alegi să mergi într-o țară exotică informează-te cu suficient timp înainte despre posibile vaccinuri obligatorii sau recomandate. De asemenea, dacă suferi de o boală cronică și vei avea nevoie de medicamente suplimentare în țara de destinație, verifică dacă există și ce tip de rețetă trebuie să iei cu tine.

Trusa medicală: recomandări

  • Mai ales dacă mergi cu copii, trusa medicală trebuie să conțină neapărat plasturi și fașă sterilă. Este recomandat să iei cu tine plasturi rezistenți la apă, mai ales dacă mergi la mare sau la hotel cu piscină. O altă necesitate este un dezinfectant, fie alcool, apă oxigenată sau betadină cu care să cureți eventualele răni.
  • Luând în calcul că în vacanță de obicei mâncăm diferit, recomandarea este să ai la îndemână un antihistaminic ușor în cazul în care apare o alergie punctuală și un antispasmodic pentru a combate crampele.
  • Drumul lung, mai ales cu avionul, poate provoca diaree sau constipație. Adaugă în trusa medicală medicamente specifice pentru a le avea la îndemână (un laxativ ușor și un medicament antidiareic).
  • Un medicament pentru combaterea febrei este important de asemenea dacă ești în locuri izolate și nu poți ajunge la spital în timp util în cazul în care dezvolți brusc febră mare.
  • Un gel pentru tratarea înțepăturilor de insecte este foarte important pentru că înțepăturile pot provoca reacții puternice ce produc disconfort.
  • O cremă pentru arsurile provocate de soare, mai ales pentru cei cu pielea sensibilă, este bine să o iei cu tine chiar dacă ai protector solar pentru că uneori ne expunem la soare prea mult sau la orele nepotrivite.
  • Și, evident, medicamentele pe care le iei în mod normal dacă suferi de anumite boli cronice.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.