≡ Menu

3 Reguli de aur pentru a alege tehnologia potrivită

De sărbători primești și dai cadouri. Iar în ianurie încep reducerile. Așa că dacă ai pe listă vreun telefon mobil, laptop sau alt produs electronic, iată 3 reguli de aur pe care să le ai în vedere înainte de a cumpăra.

Foto de Plann / Unsplash

1 Informează-te

Vrei un telefon mobil. La ce îl vei folosi cu precădere? Jocuri, foto, aplicații multe? Dacă ai nevoie de un telefon pentru făcut fotografii, informează-te care sunt cele mai bune telefoane pentru făcut poze. Trebuie să iei în calcul tipul și numărul de camere, dar și ce tip de senzor folosește telefonul, numărul de pixeli, dar și bateria telefonului. Există site-uri specializate care scriu articole despre fiecare model de telefon în parte cu avantaje și dezavantaje, dar este bine ca de fiecare dată să verifici și ce spun utilizatorii pe forumuri și ce note dau pe magazinele online. Te ajută să iei decizia potrivită, mai ales în cazul în care nu vrei ultimul model lansat și cauți ceva mai bun la capitolul calitate/preț.

La fel și în cazul în care vrei să cumperi un laptop, de exemplu. Trebuie să știi clar la ce îl vei folosi mai mult ca să știi spre ce tip de model să îți îndrepți atenția. Trebuie să știi câte ceva despre procesoare, despre placa grafică, despre unitatea de stocare și care este diferența între SSD și HDD etc. Sunt multe detalii tehnice care uneori ni se par foarte complicate și preferăm să luăm ceva ce ni se recomandă în magazin sau care este la promoție. Dar un laptop este o investiție importantă așa că dacă știi de la început câte ceva despre ce ai nevoie, vei avea mai multe oportunități să găsești un model potrivit pentru tine.

În ultimă instanță, verifică tot ce scriu utilizatorii produsului pe care vrei să îl cumperi. Dacă vorbești engleză, caută modelul pe Amazon și vezi ce rating are. Citește ce scriu cei care sunt mulțumiți de produs, dar și cei care dau note foarte mici.

2 Prețul vs durata de viață

Durata de viață a unui produs electronic este din ce în ce mai discutată. Mulți producători lansează pe piață produse din ce în ce mai ciclice care au o durată de viață determinată și care ajung la un moment dat să nu se mai poată folosi fie pentru că nu li se mai actualizează sistemul de operare, fie că nu se mai găsesc piese de schimb. Trebuie să iei în calcul acest lucru când alegi un produs pentru tine.

Dacă vrei un telefon cu sistem de operare Android, verifică cu ce versiune instalată vine telefonul. Dacă este deja prea veche nu vei putea folosi multe din aplicațiile care s-au lansat recent. La fel și la laptopurile care vin cu Windows, unde trebuie să verifici și dacă se poate face actualizarea la ultima versiune a sistemului de operare.

Prețul trebuie să reflecte această durată de viață. Dacă ai nevoie de un telefon mobil la care să vorbești și eventual să folosești un serviciu de messaging ca WhatsApp, nu vei suferi foarte mult dacă nu are ultima variantă a sistemului de operare, așa că poți cumpăra un telefon ieftin. Dar dacă vrei un telefon performant pe care să folosești multe aplicații ca cele de navigare, ai nevoie de ceva performant.

3 Modele noi vs modele vechi

Poate una din cele mai importante reguli. Fii cu ochii pe piață. Se anunță o lansare a unui model nou de telefon în câteva luni, nu are rost să îți iei ultimul model disponibil pentru că îi va scădea mult valoarea după lansarea celui anunțat. Vrei modelul nou? Așteaptă un pic să vezi dacă nu sunt probleme chiar după lansare. Multe modele noi de telefoanne mobile au avut nevoie de actualizări chiar după lansare pentru diverse probleme de securitate sau de funcționalitate a sistemului de operare.

De obicei, după lansarea unui model nou, cel anterior intră la reducere după câteva luni și poate fi achiziționat cu un preț foarte bun.â

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.