≡ Menu

Autorulota – noul tip de vacanță pe roți

S-au înmulțit poveștile și blogurile celor care au renunțat la tot, și-au cumpărat o autorulotă și au decis să vadă lumea. Este o adevărată aventură să te adaptezi la acest tip de a călători, dar toți cei care au făcut-o deja povestesc despre avantajele unei autorulote. Ceea ce se știe este că prețul unei autorulote nu este deloc accesibil și atunci apare, inevitabil, întrebarea: merită să îți cumperi o autorulotă?

Foto: Unsplash

Să o luăm pas cu pas. O autorulotă, spre deosebire de o rulotă, este un vehicul de sine stătător, cu spațiul special amenajat pentru a fi locuibil: spațiu pentru dormit, bucătărie, baie. O rulotă trebuie tractată cu un alt vehicul pentru a se deplasa. Ambele sunt o bună opțiune pentru o vacanță interesantă în familie sau cu prietenii apropiați.

În mod normal, o autorulotă bine dotată, la mâna a doua, trece de 15,000 euro și poate ajunge la 30,000 euro. În plus, pe lângă cheltuiala inițială, trebuie să iei în calcul și celelalte cheltuieli pe care le presupune o autorulotă: impozit auto, asigurare, rovinieta. Dar de ce autorulotele sunt atât de scumpe? Sunt atât de scumpe pentru că, până la urmă, sunt case pe roți. Poți locui într-o autorulotă la fel ca într-o garsonieră. Iar costurile pe care le-ai avea cu cazarea într-o vacanță lungă, mai ales dacă vrei să vezi mai multe locuri, compensează din plin. Evident, nu merită să îți iei autorulotă pentru o singură vacanță. Este un mod de viață și merită dacă faci călătorii în mod regulat atât în țară cât și în străinătate.

Un alt aspect important pentru a cumpăra o autorulotă sau chiar o rulotă este pentru situația în care vrei să îți construiești tu casa pe pământ și stai în rulotă până e gata casa. Avantajele sunt multe: nu plătești chirie în acest timp, ești chiar lângă santier și câștigi timp de lucru și nu cheltui cu transportul dus-întors. Iar dacă terenul pe care îți construiești casa este generos, poți păstra autorulota pentru a o închiria pe viitor sau pe post de cameră de oaspeți.

O autorulotă bine întreținută își pierde puțin din valoare iar dacă vezi că nu merită și nu o folosești prea mult, o poți pune la vânzare sau la închiriat. Există o piață interesantă a închirierilor de rulote pentru cei care vor o vacanță dar nu vor să cumpere chiar din primul an. În România sunt locuri special amenajate unde poți sta cu rulota atât în zona de munte cât și la mare.

Așadar merită să investești într-o autorulotă dacă:

  • ești amator de călătorii și ieși des din oraș: un weekend la munte, o vacanță lungă pe an prin țară sau prin Europa.
  • ai un loc unde să o parchezi fără a plăti suplimentar.
  • ești dispus să o închiriezi când nu o folosești.

Ultimele noutăți

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju
May 29th, 2024
No Comments

O rețetă atât de simplu de făcut că te și

Proiecte de vară pentru casă și grădină: cum să profiți de vremea bună
May 28th, 2024
No Comments

Vara este perioada perfectă pentru a realiza diverse lucrări în

Layover în București: Descoperă farmecul capitalei României
May 27th, 2024
No Comments

Ai un zbor internațional de la București și după aceea

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.