≡ Menu

Aplicaţii utile pentru cei care au animale de companie

Cum telefonul mobil face parte integrantă din viaţa noastră, era clar că vor apărea aplicaţii pentru cei care au animale de companie. Aceste aplicaţii au un obiectiv clar: să facă viaţa mai uşoară pentru cei care au un animal de companie, să îi ajute să se organizeze mai bine şi să aibă acces la informaţii de calitate în timp real.

Aproape 50% dintre românii care locuiesc în mediul urban au animale de companie, cel mai des câini şi pisici. Aplicaţiile de tipul MyPet îi ajută să fie la curent cu datele de vaccinare şi cu vizitele la veterinar. Legea specifică clar că animalele de companie trebuie să aibă carnet şi să aibă schema de vaccinare şi deparazitare la zi pentru a putea circula pe stradă. De asemenea, dacă se doreşte călătoria cu animalul de companie în afara ţării este obligatoriu un carnet de sănătate actualizat. Aşa că este de dorit ca o aplicaţie să te avertizeze când trebuie să faci vizita la medicul veterinar.

Tot aplicaţiile, mai ales cele internaţionale, funcţionează ca portaluri pentru iubitorii de animale de companie şi furnizează informaţii utile. Poţi afla informaţii despre diverse boli şi schemele de tratament: indigestia la câini, otita, cistita etc. Pe aplicaţia şi pagina de web PETLUR poţi găsi informaţii despre evenimentele dedicate animalelor de companie de la târguri la concursuri, dar poţi şi interacţiona cu alţi iubitori de animale şi să citeşti despre ce activităţi au în toată lumea. Este un fel de Facebook al iubitorilor de animale de companie unde îţi poţi face prieteni sau chiar să găseşti o pereche pentru animalul tău.

Ca să nu mai vorbim de MeowTalk aplicaţia care traduce mieunatul pisicii tale şi te ajută să înţelegi ce zice :). Pe lângă distracţie, există şi aplicaţii utile de tip jurnal care te ajută să fii la curent cu datele la care ai de făcut diverse lucruri, mai ales dacă ai mai multe animale de companie ca Jurnal de Îngrijire pentru Animale de Companie. Îţi poţi crea memento pentru fiecare eveniment: vaccin antirabic, paraziţi intestinali la pisici şi vizita de deparazitare, control medical anual, dar şi alarme pentru medicamente dacă animalul tău are o schemă de tratament. Şi dacă are altcineva grijă de animalele tale pe o anumită perioadă poţi seta inclusiv orarul de masă.

O altă categorie este cea a aplicaţiilor care te ajută să îţi găseşti câinele sau pisica atunci când s-au pierdut. Una dintre ele este Găsitorii deşi se raportează destul de des probleme cu interfaţa mai ales la încărcatul fotografiilor. Sperăm că se va rezolva la următoarea actualizare. Iar dacă are cip de identificare, te poate contacta persoana care îl găseşte dacă îl duce la un cabinet veterinar. Nu uita că cipul nu este unul cu geolocaţie deci nu poţi localiza un animal pierdut, ci este un cip cu informaţiile despre proprietar care poate fi citit în orice cabinet veterinar.

În general, programatorii români se implică activ în dezvoltarea de aplicaţii dar multe din ele sunt destinate altor pieţe ca cea din SUA sau din UK. Există aplicaţii dedicate pentru a găsi persoane care să stea cu animalele tale de companie cât tu eşti la serviciu sau care să le plimbe la anumite ore. Sau aplicaţii speciale pentru a descoperi toate locurile unde poţi merge cu câinele tău: ce plaje oferă accesul cu animale, ce hoteluri sau ce restaurante te primesc în interior cu animalele de companie, parcuri speciale pentru câini sau chiar cafenele.

Comments on this entry are closed.

  • Multumesc mult pentru recomandari si pentru link!

Ultimele noutăți

Înghețată rapidă de ciocolată cu avocado și caju
May 29th, 2024
No Comments

O rețetă atât de simplu de făcut că te și

Proiecte de vară pentru casă și grădină: cum să profiți de vremea bună
May 28th, 2024
No Comments

Vara este perioada perfectă pentru a realiza diverse lucrări în

Layover în București: Descoperă farmecul capitalei României
May 27th, 2024
No Comments

Ai un zbor internațional de la București și după aceea

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.