≡ Menu

5 Lucruri de care fiecare casă are nevoie iarna aceasta

Cu valul de scumpiri cu care ne confruntăm în aceste luni, pregătirile pentru iarnă sunt esenţiale pentru a nu ne confrunta cu o iarnă grea şi cu facturi mari din cale-afară. Iată 5 lucruri de care fiecare casă are nevoie în această iarnă.

1. Izolaţii bune

În special ferestrele şi uşile trebuie bine izolate. Dacă nu ai buget şi nici timp să izolezi cum scrie la carte, fă un minim efort şi izolează cu bandă de burete atât uşa de la intrare cât şi cele din camere. La fel procedează şi cu ferestrele în special dacă ai ferestre cu rame din lemn sau cu geam simplu, nu dublu. Dacă ai intrarea direct din stradă, fără hol, asigură-te că poţi delimita o zonă intermediară care să oprească frigul să intre direct în casă, fie printr-un paravan, sau o altă uşă.

2. Pături şi covoare

Când stai la televizor sau citeşti o carte, cel mai bine este să ai la îndemână o pătură uşoară dar care ţine bine de cald pentru a te simţi confortabil. Poţi avea pături diverse pe canapea, pe scaune pentru tine şi pentru cei care vin să te viziteze.

Covoarele sunt importante iarna mai ales dacă ai podele de gresie. Alege covoare groase, ce izolează bine, mai ales în zonele în care ai tendinţa de a sta fără papucii de casă: lângă canapea, lângă pat, la ieşirea din duş (covor special de baie cu bandă anti-deparantă).

3. Saci de dormit

Este o investiţie mică dar de impact. Un sac de dormit te ajută mai ales dacă se întâmplă ceva cu sistemul de încălzire: se strică centrala, nu ai curent sau pur şi simplu nu a coborât atât de mult temperatura cât să se dea drumul la căldură în blocul tău. Nu ai nevoie în casă de un sac cu care să dormi iarna în cort la munte, ci de unul lejer care nu este foarte costisitor. Iar dacă ai un bebeluş sau copii mici, poţi alege modele speciale pentru ei.

4. Îmbrăcăminte adecvată

Iarna nu-i ca vara. Ştim asta aşa că trebuie să ne pregătim. Îmbrăcămintea potrivită este importantă iarna pentru a-ţi da senzaţia de căldură fără să te apese greutatea ei. Poţi alege cămăşi de corp termice, pijamale speciale pentru iarnă, şosete şi papuci de casă adecvaţi. Chiar şi pentru ieşit puţin în curte sau în faţa blocului, trebuie să fii pregătit cu ceva lejer dar care să îţi ţină cald: hanorace pentru bărbaţi sau femei, geci uşoare, accesorii uşor de pus ca fulare, căciuli şi mănuşi.

5. Lumini LED

Pentru că factura de electricitate este din ce în ce mai mare, este recomandabil să alegi lumini LED pentru un consum mai mic. Iarna se întunecă foarte devreme şi vei petrece mult timp cu luminile aprinse. Poţi alege lumină caldă mai ales în zonele de stat şi unde citeşti. Iar pentru a fi mai confortabil poţi alege anumite zone pe care să le luminezi mai puternic cu benzi LED sau cu lămpi, dar şi zone pe care să le laşi mai în semiumbră şi să foloseşti lumini focalizate.

0 comments… add one

Leave a Comment

Ultimele noutăți

Cum să refoloseşti când construieşti
Nov 24th, 2021
No Comments

Paleţii din lemn au devenit un simbol în ultimii ani

3 Idei de a folosi apa inteligent la tine acasă
Nov 23rd, 2021
No Comments

Se pune din ce în ce mai multă presiune pe

Funcţionează produsele naturale de curăţenie?
Nov 18th, 2021
No Comments

Ne preocupă din ce în ce mai mult să reducem

Aplicaţii utile pentru cei care au animale de companie
Oct 25th, 2021
1 Comment

Cum telefonul mobil face parte integrantă din viaţa noastră, era

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.