≡ Menu

Cele mai ieftine 10 telefoane bune din 2019

Într-o lume în care telefoanele premium – vorbim aici de smartphone-uri – au depăşit 1000 de euro, iar modele se schimbă de la an la an provocând o spirală a frustrărilor pentru cei care în urmă cu doar câteva luni aveau ultimul model şi deja râvnesc la cel nou lansat, ne-am gândit să facem o listă a aparatelor care merită cu adevărat în funcţie de raportul lor preţ – calitate.  Aşadar nu e o listă a celor ai ieftine telefoane de pe piaţă ci a celor mai bune telefoane ieftine, aşa cum se prezintă ele la începutul lui 2019.

Ordinea în listă e relativ aleatorie, însă criteriul după care au fost selectate este o evaluare de minim 4 stele din 5 la testele de performanţă efectuate de către profesionişti şi un preţ care să nu depăşească 200 de Euro.

1. Xiaomi Mi A2 Lite

Probabil unul dintre cele mai bune telefoane ieftine bune, A2 Lite de la Xiaomi este un telefon frumos care se mişcă foarte bine. Modelul Mi A2 Lite are un design premium cu afișaj de 19: 9, camere duale pe partea din spate și performanță decentă. Depozitarea este generoasă și ne place faptul că puteți suplimenta memoria internă de 64 GB cu cartele microSD de până la 256 GB, fără a sacrifica suportul dual-SIM. O achiziţie foarte bună pentru preţul cuprins între 170 şi 200 de Euro cu care se găseşte pe piaţă.

2. Honor 10 Lite

Honor, de la Huawei, a făcut-o din nou cu 10 Lite, unul dintre cele mai bune smartphone-uri de buzunar pe care le puteți cumpăra. Pentru cei 200 euro (aproximativ), Honor 10 Lite are cea mai bună baterie a unui telefon din gama de preţuri economice, cu un ecran mare și camere duble.

Aceste camere se focalizează bine în lumină scăzută și deşi este un telefon cu o carcasă exterioară de plastic performanța generală este excelentă. 

3. Motorola Moto E5

Moto E5 este unul dintre cele mai bune telefoane ieftine de pe piaţă. Desigur, puteți investi mai mult și să obțineți ceva mai bun, dar dacă sunteți în căutarea celui mai ieftin telefon cu un preţ bun, pe care să nu doriți să-l aruncați în coșul de gunoi, după câteva zile, atunci acesta este.

Suntem foarte impresionați de designul și calitatea construcţiei generale, cu plusuri evidente într-o serie de caracteristici printre care remarcăm ecranul, camera, scanerul amprentelor digitale și durata de viață a bateriei.

4. UMIDIGI One Pro

Pe hârtie, specificaţiile  UMIDIGI One Pro par prea bune pentru a fi adevărate. Încărcarea rapidă fără fir, NFC (near field communicacion – comunicare fără fir pe distanțe scurte, sistem folosit în special la plata cu telefonul), afișaje IPS 19: 9 , camere duble, senzori de amprentă montate lateral și un design atractiv nu sunt lucruri pe le regăsim în mod normal la acest preţ. Dar asta este un telefon cu un preţ decent (începe de la 140 de euro) și, ca atare, unele finisaje nu sunt la înălţimea unui iPhone.  Afișajul este doar HD în rezoluție, senzorul de amprentă poate fi temperamental și camerele pot lăsa ceva de dorit dacă luminozitatea este redusă. Una peste alta un telefon care merită luat în considerare.

5. Huawei P Smart (2019)

În linii mari specificaţiile lui Huawei P Smart şi Honor 10 Lite, prezentat mai sus, sunt aceleaşi fiind vorba de un unic producător. Totuşi, dacă vă doriţi o cameră frontală (pentru selfie-uri) mai bună şi o carcasă uşor mai bine finisată decât la Honor, atunci alegeţi Huawei P Smart.

6. Moto G6 Play

Moto G6 Play e o surpriză plăcută. Are caracteristici asemănătoare cu celelalte două telefoane Moto CG dar are o baterie mai bună şi un senzor de amprentă mai jucăuş.

Cu un display de 18:9 şi o finisare premium, deşi din plastic, se simte în mână ca un telefon de bună calitate, pentru care ai plăti de două ori mai mult.

Cu o mufă pentru căști ca un plus, un minus pentru micro-USB, dar îl vom ierta pentru punctele sale forte și îl putem recomanda pe G6 Play ca fiind unul dintre cele mai bune telefoane ieftine lansate în 2018. Iar dacă îi adaugi o pereche de căşti bluetooth, ai un dispozitiv pentru jocuri perfect.

7. Asus ZenFone Max Pro M1

O să începem cu un minus. Lui Asus ZenFone Max Pro M1 îi lipseşte NFC, dar acesta este cam singurul contra în achiziţionarea acestui telefon cu un preţ excelent. Performanța este excelentă pentru prețul telefonului, dar cel mai bun lucru este durata de viață a bateriei.

Cu o baterie de 5.000mAh, telefonul durează o zi cu ușurință și îţi rămâne destul de mult şi pentru următoarea, aspect cu care bate toate restul telefoanelor de pe acelaşi palier de preţ. Ecranul este mare și luminos, iar software-ul Android abia schimbat păstrează lucrurile necomplicate și focalizate pe Google.

8. Honor 9 Lite

Un clasic deja al telefoanelor preţ calitate, Honor 9 Lite rămâne în continuare în lista celor mai bune aparate pe care le poţi cumpăra până în 200 de euro. Şi de ce n-ar fi aşa? Un design atractiv, un procesor decent, 4 camere şi o bună performanţă. Ce-ţi poţi dori mai mult la aceşti bani?

9. Nokia 5.1

Telefonul Nokia 5.1 cu siguranță nu arată ca un telefon care costă mai puțin de 200 de euro, având un corp superb din seria 6000 din aluminiu, detalii fine pe butoane și cameră cu un ecran FHD + 18: 9 de 5.5 inchi.

Dar în timp ce arată bine la design, performanța lui nu e neapărat perfectă, aşa că nu-l recomandăm pentru jocuri mobile avansate. Dar în rest Nokia 5.1 este cu siguranță o opțiune ieftină tentantă.

10. HTC Desire 12+

Desire 12+ este un telefon telefon decent și există o serie de lucruri care ne plac. Anume designul ușor și confortabil și, în general, performanțele bune.

Cu toate acestea, în unele domenii cheie, cum ar fi ecranul care uneori este la fel de clar precum vremurile noastre și camerele care nu funcționează la calitatatea scontată, trag puţin în jos acest aparat care are acelaşi preţ ca Honor 9 Lite.

Ca sfat general, pentru a obține un preț bun, nu cumpăra modelul imediat după lansare ci așteaptă prima actualizare de soft. Așa vei vedea și dacă merită performanța telefonului înainte de da banii pe el.

 

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.