≡ Menu

Ce duci cu tine când mergi în vizită?

Te-au invitat prietenii tăi în vizită. Duci un cadou sau nu? Şi dacă da, ce ai putea duce? Din punctul nostru de vedere, răspunsurile la aceste întrebări depind de mai mulţi factori, dar cel mai important este scopul vizitei. Dacă nu e o ocazie specială – naşterea unui copil, casă nouă, zi onomastică, cină, masă cu mai mulţi prieteni – nu e neapărat necesar să duci ceva. Dar “o atenţie”, cum se spune, nu strică niciodată. Însă întrebarea mai importantă este cum să faci asta de fiecare dată când eşti invitat undeva fără să rămâi cu portofelul gol?

Iată câteva sugestii care să te ajute să te orientezi cât mai uşor în a lua cu tine ceva potrivit în funcţie de natura vizitei şi de gazde. Că nu-i totuna să te duci la socri în prima vizită sau la prietenul din copilărie la un joc de cărţi :).

Există două mari categorii de cadouri: cele pe care le cumperi şi cele pe care le faci tu cu mâna ta. Evident, la cele lucrate manual trebuie să ai un pic de talent, multă răbdare şi materialele necesare.

De cumpărat

Mergi pentru prima dată la noua casă a prietenilor tăi? Sunt multe idei de cadouri de casă nouă, dar cele mai uzuale sunt obiectele de decorat, obiecte de bucătărie – în general veselă, seturi de farfurii şi ceşti, lenjerii de pat. Poţi opta şi pentru electrocasnice mici – un fierbător, o râşniţă de cafea, un uscător de păr.  Nu uita să ceri un bon cadou pentru cumpărături ce poate fi folosit de către gazde pentru a schimba cadoul în cazul în care deja au unul la fel.

Mergi să vezi bebeluşul prietenilor? Da, haine pentru bebeluş ar fi primul gând, dar cel mai probabil deja au destule. Te poţi gândi la ceva pentru mamă care are nevoie de relaxare şi de un somn bun: set de baie cu spumant relaxant, un halat comod, umidificator de cameră cu difuzor de parfum.

Mergi la socri sau la naşi? Alege un coş gourmet cu un vin bun şi ceva de mâncat pe gustul lor. De asemenea, când nu ştii ce să cumperi sau ce le place gazdelor, poţi alege o plantă în ghiveci sau un aranjament floral, o carte sau un album de artă.

De făcut

Poţi pregăti tu cadoul pentru gazde dacă ştii din timp de vizită. Dacă te pricepi la gătit, fă o prăjitură sau o tartă în funcţie de cât timp ai la dispoziţie. Găseşti reţete pentru inspiraţie aici. O sticlă de socată sau de vişinată făcută de tine în casă va fi cu siguranţă un cadou apreciat de orice gazdă.

Poţi apela şi la gustări sau la budinci sărate, mai ales dacă eşti invitat la o masă cu mulţi oameni. Eşti unul din prietenii care îşi cucereşte gazda cu brioşe sau cu un chec bun? Pregăteşte câteva brioşe sau o duzină de biscuiţi, scrie reţeta pe o foaie frumos colorată şi împachetează totul pentru un cadou excelent.

Tot la cadouri artizanale, poţi face săpunuri sau lumânări aromate, aranjamente florale, farfurii sau ceşti pictate, practic orice făcut de tine cu gust este un cadou minunat.

Tu ce obişnuieşti să oferi când mergi în vizită? Şi ce ţi-ar plăcea să primeşti de la cei pe care îi inviţi acasă pentru ocaziile speciale? Scrie-ne un comentariu!

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.