≡ Menu

Cum reduci acarienii de praf din casă

Una din cele mai frecvente surse de alergii, acarienii de praf sunt prezenţi peste tot. De dimensiuni microscopice, acarienii de praf se hrănesc cu celule moarte şi le plac locurile întunecoase şi umede. Dormitorul este locul cel mai infestat în general, pentru că acarienii preferă fibrele aşa că tot ce înseamnă saltele, perne, cuverturi, aşternuturi, covoare sunt pline de acarieni. Nu se văd cu ochiul liber, nu pişcă (la fel ca puricii sau păduchii), iar resturile lor provoacă alergii care, în timp, pot deveni grave.

Principalele semne că trebuie să reduci acarienii sunt:

  • iritarea ochilor
  • strănuturi dese
  • mâncărimi ale pielii
  • atacuri de astm
  • eczeme

Cum reducem populaţia de acarieni de praf?

Scapă de sursele principale de acarieni

Aşa cum am spus, acarienii preferă tot ce e fibră, dar în special covoarele sunt sursa principală pentru că nu pot fi curăţate pentru a scăpa de tot de ei. Oricât aspirăm, inclusiv cu apă, şi chiar la curăţătorie, rămân resturi de acarieni între fibrele covorului iar pentru cei foarte alergici este nerecomandat. Acarienii de praf ne pot face rău atât vii cât şi morţi pentru că resturile corpurilor lor ne provoacă alergiile. Este recomandat să renunţi la mochete şi la covoare foarte mari şi să alegi alte tipuri de suprafeţe care se pot curăţa uşor.

Renunţă la draperii şi perdele greu de spălat şi curăţat. Alege storuri care se pot aspira şi curăţa cu uşurinţă.

O altă sursă sunt prosoapele care trebuie schimbate la fiecare 3 zile pentru a nu acumula acarieni. Atunci când îţi cumperi covoraşe de baie pe lângă preţ verifică şi dacă pot fi spălate la temperaturi mari în maşina de spălat pentru a le păstra curate.

Aşternuturile se spală de asemenea cu detergent hipoalergenic şi cu apă la temperatură mare.

Protecţie suplimentară

O altă idee este să foloseşti protecţie de saltea şi perne specială, împotriva acarienilor sau sprayuri hipoalergenice care se pot aplica pe haine pentru a le reduce populaţia.

Curăţarea frecventă a suprafeţelor pentru a elimina praful este, de asemenea, importantă. Aspirarea podelelor dar şi a pereţilor în mod regulat ajută la reducerea acarienilor.

Scoaterea la scoare a aşternurilor dar mai ales a pilotelor şi scuturarea energică a acestora ne scapă de cantitatea adunată pe suprafeţele lor.

Acarienii absorb umezeala din aer iar dacă vei folosi substanţe ca silicagel (un material granular cu porozitate mare obținut prin deshidratare în condiții speciale a gelului de bioxid de siliciu) reduci populaţia de acarieni. Atenţie, acest gel este toxic dacă este ingerat aşa că nu poate fi lăsat la îndemâna copiilor sau a animalelor de casă.

Ultimele noutăți

Fotografii profesionale pentru cariera ta
Mar 26th, 2024
No Comments

Imaginea profesională este esențială în construirea unei cariere de succes,

Alimentația la copii și prevenirea rahitismului
Mar 25th, 2024
No Comments

Rahitismul este o afecțiune osoasă caracterizată de o demineralizare și

Cum să-ți organizezi actele în casă ca să nu le pierzi niciodată
Mar 24th, 2024
No Comments

Organizarea documentelor importante poate fi o sarcină descurajantă, dar este

Deschiderea unui magazin online: Ghid complet
Mar 22nd, 2024
No Comments

Visul de a-ți crea propriul magazin online poate fi o

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.