≡ Menu

Costume de Halloween ușor de făcut

Ai uitat de Halloween sau ai avut prea multă treabă? Cel mic te întreabă cu ce se îmbracă și nu ai nimic pregătit? Există câteva trucuri de a pregăti rapid un costum de Halloween pentru petrecerea de la școală.

Cel mai simplu este să faci costume din pungi de gunoi negre. De la rochii la pelerine se poate crea rapid un costum. Cu o foarfecă, poți decupa punga de gunoi în funcție de ce vrei să faci: gaură pentru băgat capul, găuri pentru brațe, dar poți tăia franjuri sau face un croi mai complex dacă te pricepi. Mai apoi se pot decora cu vopsea sau cu diverse abțibilduri.

O a doua variantă ușoară este costumul tip mumie: cu bandaj alb pe care îl poți înfășura pe cap și pe corp, în funcție de câtă fașă ai disponibilă. Nu te stresa dacă nu ai suficient pentru tot corpul, îl poți suplini cu haine albe și cu un machiaj în jurul ochilor. Dacă nu ai machiaj special pentru Halloween, poți folosi farduri de pleoape, care chiar dacă nu e la fel de intens, își îndeplinește obiectivul.

Cearșaful alb și costumul de stafie e iar foarte ușor de făcut, iar pentru copii mici se pot folosi tricouri albe de adulți. Fantomele sunt cel mai ușor de făcut dar trebuie să iei în calcul să se poată mișca în costum. Să nu fie prea lung ca să nu calce pe el, să nu fie prea larg ca să îl deranjeze la mers. Dacă nu iese ca el din poză sau copilul este prea mic să se descurce cu un asffel de costum, îl poți face ca o pelerină iar fața machiată cu alb.

Și fiindcă, în mod tradițional, costumele de Halloween au legătură cu lumea de dincolo, cu morți și zombi, se poate face orice tip de mască. Din carton sau din plastic, din cei ai în casă, pe care o poți decupa și picta rapid, inclusiv cu gel colorat de unghii . Mexicul este țara cu o tradiție foarte bogată și cu una din cele mai cunoscute tipuri de măști ce se poată cu prilejul Zilei Morților care coincide cu Halloween. O poți replica din carton și cu ajutorul unui elastic să se poată purta sau, dacă te pricepi, o poți face din machiaj direct pe față.

Și o ultimă variantă ușor de făcut este cea de vampir. Haine negre, o pelerină din orice tip de material, inclusiv din pungă de gunoi, machiaj specific (alb pe toată fața cu contur negru în jurul ochilor și buzele roșii cu urme de sânge) și gata. Cu puțin gel poți aranja și părul să fie lipit și dat pe spate.

Distracție plăcută!

Ultimele noutăți

Supă cremă de linte cu spanac și semințe de chia
Feb 25th, 2024
No Comments

O dietă bogată în nutrienţi este esenţială pentru a ne

Calendarul Laboral 2024: zile libere și oportunități de relaxare
Feb 23rd, 2024
No Comments

În România, în 2024, avem 17 zile libere declarate prin

Pomicultura: Cultivarea deliciilor din grădina proprie
Feb 21st, 2024
No Comments

Agricultura, mai ales pomicultura, are un farmec aparte. A cultiva

Cadouri personalizate: Cum să oferi un cadou unic și memorabil
Feb 19th, 2024
No Comments

Alegerea cadoului perfect pentru cei dragi poate fi o provocare.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.