≡ Menu

Pregătiri de Crăciun: cum să nu depășim bugetul alocat

În perioada sărbătorilor de iarnă este bine să ne fixăm un buget ca să nu ne îndatorăm excesiv din cauza cheltuielilor. În primul rând, este bine să îți creionezi un buget din timp și să stabilești categorii clare:

 • cadouri
 • decorațiuni de Crăciun
 • masa festivă
 • haine și accesorii speciale dacă sunt necesare
 • excursii dacă plănuiești să pleci de acasă

Fiecare categorie te ajută să îți creionezi un buget coerent și cât mai aproape de ce îți permiți să cheltui. Iar dacă începi din timp, poți profita de reducerile din noiembrie pentru a achiziționa o parte din lucrurile de care ai nevoie.

Ca să nu cheltuim mai mult decât ne propunem, este bine să ne ghidăm după câteva recomandări pe care le facem în fiecare an:

 1. Alege cadourile potrivite. Gândește-te care sunt cele pe care pe care le poți face tu: de la lumânări artizanale la conserve interesante, de la haine la bijuterii. Sau, dacă ești priceput, poți face chiar și piese mici de mobilier (cuier, masă de cafea, dulap suspendat pentru baie etc) sau jocuri de masă din lemn.
  Un cadou artizanal este un cadou din inimă, un cadou în care investești timpul tău nu doar bani.
 2. Fă tu cât mai multe decorațiuni de Crăciun din materiale reciclate din casă: sticle de plastic, carton, sfoară, textile vechi. Poți face de la globuri la ghirlande, orice îți folosește pentru a împodobi casa și bradul. Folosește lămpi LED pentru instalațiile de lumini pentru a nu consuma mult mai multă energie electrică.
 3. Fii creativ cu meniul de Crăciun: folosește ingrediente economice dar alege rețete care să impresioneze. Există foarte multe surse de inspirație și poți face atât mâncăruri tradiționale cât și etnice sau la modă care să impresioneze musafirii fără să cheltui prea mult. Acordă atenție sspecială la felul în care prezinți mâncarea pe platou și pe farfurie pentru că un plating deosebit face atractivă orice mâncare. Și este mult mai economic decât un set de farfurii de lux.
 4. Dacă ai nevoie de o ținută specială pentru a participa la o cină festivă, gândește-te dacă o poți închiria. Vei aveea o ținută unică cu un buget mult mai redus decât în cazul în care trebuie să îți cumperi atât rochia cât și accesoriile.
 5. Pentru excursiile din perioada sărbătorilor trebuie să ai în vedere că prețurile vor fi mai ridicate decât de obicei pentru că este vârf de sezon. Ideal este să îți organizezi totul din timp ca să nu plătești prea mult pe bilete sau pe cazare.

Oricum ne organizăm, să nu uităm că sărbătorile de iarnă sunt un prilej să petrecem timpul alături de familie și prieteni, să ne bucurăm unii de alții, și să vedem persoanele mai mult decât cadourile și tot ce ne dorim să ne cumpărăm.

Sărbători fericite!

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.