≡ Menu

Ce să păstrezi după Crăciun

Magia Sărbătorilor! Nimic nu se compară cu bucuria de a îmbodobi bradul în Ajunul Crăciunului, de a împărţi cu cei dragi bucuria de a dărui, de a sta împreună la o masă festivă. Trăim într-o epocă în care realizăm din ce în ce mai mult cât este de important, însă, să reutilizăm ce avem, să reciclăm şi să nu risipim resursele.

Cele mai la îndemână metode sunt:

  • să alegi brazi artificiali în loc de cei naturali pe care îi poţi refolosi în fiecare an.
  • să refoloseşti decoraţiuni de Crăciun din anii anteriori sau să faci schimb de decoraţiuni între prieteni
  • să dăruieşti experienţe sau lucruri făcute de tine celor dragi: fursecuri de casă, un borcan de gem făcut de tine, o felicitare etc.

Dar ce facem după ce se termină Sărbătorile? Ce se repoate folosi strângem şi depozităm. Există, însă, anumite lucruri care pot fi refolosite şi păstrate.

Hârtia de împachetat

Una din cele mai aruncate lucurri, hârtia cu care sunt împachetate cadourile ajunge prima la gunoi, gata mototolită. Păstrează bucăţi din hârtie într-o cutie sau o pungă. Pot fi folosite la diverse proiecte şi colaje, mai ales dacă ai copii în casă. Poţi folosi hârtia cu modele abstracte – dungi, modele geometrice – la ghirlande pentru petreceri sau la înfrumuseţat o ramă de tablou. Sau să îmbraci cărţile ale căror coperţi sunt deja îndoite sau pătate. Sau să pui pe fundul sertarelor din dressing – pentru că se schimbă uşor şi îţi păstrează sertarul mult mai curat. Sau să împachetezi alte cadouri pe care le faci tu.

Cutiile de la cadouri

Niciodată nu ai prea multe cutii pentru organizarea casei! Este atât de uşor de ţinut curat în casă dacă fiecare lucru are locul lui şi îl pui de fiecare dată la loc. E uşor de ţinut totul mai ordonat dacă fiecare categorie de lucruri are cutia ei. E mai uşor de manevrat şi de etichetat. Iar într-un sertar poţi ţine mai multe cutii fiecare cu câte altceva. Foloseşte-ţi creativitatea şi decorează cutiile care sunt la vedere pentru a nu strica desing-ul casei. Este mult mai economic să refoloseşti cutiile de la cadouri sau de la orice alte cumpăraturi (pantofi, ustensile de bucătărie etc) decât să cumperi cutii gata decorate. Le poţi decora cu pânză (poţi face un coş de rufe excelent dintr-o cutie generoasă de carton), cu hârtie colorată sau cu vopseluri. Sau poţi face o casă de păpuşi pentru cei mici sau un teatru.

Sticlele de vin şi de bere

După petrecere, sticlele se reciclează de cele mai multe ori sau ajung direct în tomberonul de gunoi. Dar multe din ele sunt elegante şi pot fi refolosite. Umple-le cu luminiţe şi poţi face lămpi pentru terasă. Sau în suport de lumânări. Vopseşte-le în culorile favorite sau umple-le de sclipici şi le poţi transforma în vaze. Spală-le şi sterilizează-le şi le poţi folosi ca recipiente pentru servit băturile făcute de tine: limonadă, ceaiuri reci, sangria etc.

Ultimele noutăți

Păstrează-ți pielea strălucitoare pe timpul verii
Apr 29th, 2024
No Comments

Pe măsură ce se apropie vara și soarele își face

Gyros la tavă: o reţetă surprinzătoare pentru masa de Paşte
Apr 25th, 2024
No Comments

Mai sunt câteva zile până la Paşte şi este momentul

Adrenalină şi natură: aventuri pe bicicletă de Paşte
Apr 23rd, 2024
No Comments

Cu minivacanța de 1 Mai şi de Paşte apropiindu-se cu

Reciclarea hârtiei şi a cartonului
Apr 19th, 2024
No Comments

Reciclarea hârtiei și a cartonului este o parte crucială a

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.